2018-12-12 14:50


Roubini: Berlusconi vrea înapoi la liră

 |  20:00
Roubini: Berlusconi vrea înapoi la liră

Silvio Berlusconi şi puternice interese de afaceri din Italia vor ca ţara să revină la liră, a declarat economistul Nouriel Roubini (foto), după ce fostul şef al guvernului de la Roma a afirmat că Italia ar trebui să ia în calcul părăsirea zonei euro, dacă Germanianu acceptă un rol sporit pentru BCE.

 Berlusconi a afirmat că “nu este o blasfemie să ieşi din zona euro”, semnalând că el şi partidul său, împreună cu puternice interese de afaceri, vor revenirea la liră", a postat Roubini pe Twitter, potrivit cotidianului britanic “The Guardian”. Italia ar trebui să ia în calcul părăsirea zonei euro dacă Germanianu acceptă ca Banca Centrală Europeană (BCE) să garanteze datoria suverană a statelor şi să tipărească bani pentru a susţine economia, a afirmat Berlusconi.

Ieşirea din zona euro nu este o blasfemie", a scris Berlusconi pe pagina sa de Facebook. Dacă Germania se opune unui rol nou pentru BCE, atunci statul german ar trebui, de asemenea, să ia în calcul părăsirea zonei euro, a adăugat el. Partidul lui Berlusconi critică tot mai mult apartenenţa ţării la zona euro în campania electorală înaintea alegerilor generale, programate în mai puţin de un an, după ce a înregistrat un rezultat slab în alegerile locale din mai şi a pierdut constant susţinători.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-02-08

TAGURI: Nouriel Roubini, Silvio Berlusconi, lira
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Cutremur în judeţul Vrancea Acum 1 ore | (0)
Eveniment

4 PAȘI săptămânali spre un PĂR SĂNĂTOS și lucios Acum 14 ore | (0)
Sfaturi si curiozitati


loading...