2017-01-21 12:49

EVENIMENT


Rubeola de la “I.L. Caragiale” ia amploare

 |  19:32
Rubeola de la “I.L. Caragiale” ia amploare

Cazurile de elevi depistaţi cu rubeolă de la Liceul “I.L. Caragialedin Bucureşti se înmulţesc, dar cu toate acestea, DSP nu ia nici o măsură pentru a stopa extinderea bolii.

După ce săptămâna trecută au fost depistate două cazuri de elevi cu rubeolă din aceeaşi clasă, un al treilea elev s-a îmbolnăvit. Cu toate acestea, Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) nu ia nici o măsură pentru a opri înmulţirea cazurilor. Contactat de reporterii noştri, purtătorul de cuvânt al DSPMB, Cristina Tase, a refuzat să comenteze acest subiect.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) spune că nu poate lua nici o măsură fără o decizie a DSPMB. “Nu am fost la Inspectorat săptămâna trecută. Nu ştiu nimic despre acest caz. Inspectoratul nu poate lua nici o decizie. Depinde de Direcţia de Sănătate Publică dacă va fi închisă clasa respectivă sau dacă vor fi suspendate orele”, ne-a declarat inspectorul general al ISMB, Cristian Alexandrescu.

Surse din cadrul unităţii de învăţământ susţin că aproximativ un sfert dintre elevi prezintă semne ale bolii.

Sindicatele din învăţământ atrag atenţia că, în cazul în care nu va fi luată nici o măsură, există riscul ca şi restul elevilor şi chiar profesorii să se îmbolnăvească de rubeolă. “Adevărul este că nu au fost luate niciodată măsuri pentru protejarea cadrelor didactice”, ne-a explicat secretarul general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Liviu Pop. “Medicii trebuie să facă o inspecţie la prima oră. Elevii care prezintă semne ale bolii trebuie trimişi de urgenţă acasă. Cazurile trebuie izolate”, ne-a declarat preşedintele Asociaţiei pentru Educaţie şi Cercetare (EDU CER), Ştefan Vlaston.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-18

TAGURI: i l caragiale, amploare, rubeolaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image