2019-04-20 07:44


S-a DECIS: Inspecția Judiciară rămâne la CSM

 |  17:46
S-a DECIS: Inspecția Judiciară rămâne la CSM

Comisia specială a aprobat forma discutată înainte de pauză: Inspecția Judiciară rămâne structură în cadrul CSM. Inspectorul-șef care va conduce Inspecția Judiciară va fi judecător și va avea dreptul să-și aleagă adjunctul, dintre procurori. Cu alte cuvinte, adjunctul nu va fi desemnat prin concurs.

„Consiliul Național de Integritate a dispărut. Am lansat în piață ca să existe o dezbatere”, a explicat Florin Iordache de ce majoritatea PSD-ALDE a renunțat la varianta anterioară, potrivit căreia se înființa un Consiliu Național de Integritate a Judecătorilor și Procurorilor, care numea și revoca conducerea Inspecției Judiciare.

Deputatul USR Ion Stelian a arătat că, deși s-a păstrat Inspecția Judiciară în cadrul CSM, au mai rămas în proiect multe prevederi „nocive”.

Concret, opoziția reproșează că inspectorul-șef va avea puterea de a influența distribuirea lucrărilor, de a-și desemna adjuncții, de a aproba regulamentul de concurs și normele după care își desfășoară activitatea inspectorii. De asemenea, deputatul USR a arătat că inspectorul-șef va primi și atribuția de a formula propunerea de revocare din funcție a procurorilor șefi (procurorul general, procurorii-șefi ai DNA și DIICOT), iar CSM îi rămâne doar un aviz consultativ.

„Astea sunt amendamentele noastre, votați în consecință”, a răspuns Florin Iordache.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-12-12

TAGURI: inspectia judiciara, csm, procurori, comisia iordache
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG