2018-12-15 09:38


UPDATE. François Hollande a închis granițele. Atenționare MAE pentru călătoriile în Franța

 |  07:23
UPDATE. François Hollande a închis granițele. Atenționare MAE pentru călătoriile în Franța
Florentin Dincă

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Franceze că, pe fondul atacurilor armate, exploziilor și sechestrării de persoane, produse în capitala Paris, soldate cu zeci de victime, președintele François Hollande a decretat stare de urgență pe tot teritoriul Franței și închiderea frontierelor.

UPDATE 10.31. Preşedinţia Franţei a oferit clarificări după ce preşedintele Francois Hollande a anunţat închiderea frontierelor, explicând că au fost reintroduse controale temporare la punctele vamale, dar circulaţia rămâne deschisă. "Preşedintele François Hollande a dispus reintroducerea urgentă a controalelor la frontiere", a transmis Palatul Elysée.

Potrivit unui comunicat MAE, Prefectura de poliție Paris recomandă ca în următoarele ore cei care se găsesc la domiciliu sau în localuri profesionale să evite orice ieșire. Instituțiile publice trebuie să întărească supravegherea intrărilor, să-i primească pe cei care solicită accesul și să întrerupă evenimentele sau manifestările care au loc în exterior. Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în regiunea pariziană să respecte avertismentele de siguranță transmise de autoritățile franceze și să evite orice deplasare. "Dacă se dețin informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență, generată de vreun astfel de eveniment, se recomandă să contactați Ambasada României la Paris pe numerele:+33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro", precizează MAE, în atenționarea de călătorie emisă sâmbătă pentru Agerpres. Totodată, se recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro și se reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația 'Călătorește în siguranță' (disponibilă gratuit în 'App Store' și 'Google Play'), care oferă informații, sfaturi de călătorie și posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații speciale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-14
Citeste si:
UPDATE. CARNAGIU LA PARIS. Cel puțin 130 de morți și 200 de răniți în urma unor atacuri teroriste

TAGURI: mae, calatorie, franta, granita, atentionare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...