2017-01-23 08:45


S-a inaugurat noul mall cultural

 |  19:27
S-a inaugurat noul mall cultural

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României a fost inaugurat joi în prezenţa premierului Emil Boc şi al ministrului culturii, Kelemen Hunor, valoarea investiţiei ridicându-se la aproape 105 milioane de euro, fără TVA.

“Astăzi asistăm la cea mai importantă investiţie din cultură din ultimii 20 de ani. Vreau să-i felicităm pe cei care au contribuit la acest proiect. (...) Este o invitaţie la lectură pentru orice om din orice generaţie”, a declarat Boc.

Noul mall cultural, cum i se mai spune bibliotecii, dispune de 16 săli mari de lectură, în suprafaţă totală de 112.000 de metri pătraţi, de şase săli de conferinţă, de spaţii multifuncţionale (săli de expoziţii, audiţii, proiecţii, librării, cafenele), de depozite de carte, birouri, aulă şi anexe.

Sediul se va deschide treptat publicului şi va deveni funcţional în totalitate în anul 2014, când pe rafturi se vor găsi 13 milioane de colecţii.

“Pe tot parcursul anului 2012 suntem deschişi pentru organizarea a tot felul de evenimente: interferenţe muzică-literatură, conferinţe, zile culturale realizate împreună cu o serie de ambasade, astfel încât să se ştie tot timpul că la noi se întâmplă ceva şi că biblioteca e o structură vie”, a spus Elena Tîrziman, directorul general al bibliotecii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-05

TAGURI: mall cultural, emil boc, kelemen hunorComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image