2017-01-22 20:33


S-au mituit între ei

 |  21:00
S-au mituit între ei

Procurorii anticorupţie susţin că şefa ITM Timiş, Cornelia Corescu, i-a cerut administratorului unei firme 10.000 de lei, ca să nu sancţioneze societatea pentru încălcarea legislaţiei muncii. Femeia i-a spus ca banii să fie plătiţi ca donaţie pentru organizaţia judeţeană a PDL din care ea face parte.

Cornelia Corescu este acuzată de trafic de influenţă şi două infracţiuni de instigare la fals intelectual în scopul ascunderii comiterii infracţiunii de trafic de influenţă. În acelaşi dosar este cercetat şi secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, pentru trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie-august, Cornelia Corescu i-a cerut administratorului firmei mită, de altfel şi el democrat-liberal. În schimb, Corescu urma să intervină la funcţionari din subordinea sa, asupra cărora avea influenţă, pentru a-i determina să nu aplice firmei denunţătorului sancţiunile contravenţionale corespunzătoare pentru încălcarea legislaţiei muncii, după neregulile constatate. 

Deoarece denunţătorul (potrivit pressalert.ro, este vorba despre Aurel Grindiş, patronul firmei Raul & Andreea Construct SRL din Variaş) nu a achitat decât 1.000 de lei din suma cerută, Corescu a dispus ca o angajată din subordine să înlocuiască procesul-verbal iniţial cu un altul în care se consemnau împrejurări nereale ce ar fi atras sancţiuni mai aspre. Totodată, Cornelia Corescu i-a spus că-i mai dă o şansă, dar de data asta să depună suma integral. În acest context, Corescu a dispus înregistrarea în evidenţele instituţiei a unei contestaţii în vederea anulării procesului-verbal cu o dată anterioară, astfel încât să apară ca fiind formulată de denunţător în termen legal. Denunţătorul s-a hotărât să sesizeze DNA.

Potrivit pressalert.ro, secretarul executiv al PDL Timiş, Vasile Medeşan, i-ar fi spus denunţătorului că „n-ai făcut ce trebuia, iar doamna s-a simţit jignită” când a văzut pe chitanţă suma de 1.000 de lei, în loc de 10.000.

Cornelia Corescu şi Vasile Medeşan au fost reţinuţi, miercuri, pentru 24 de ore, iar în cursul zilei de ieri magistraţii Tribunalului Timiş urmau să ia o decizie cu privire la cererea procurorilor DNA de arestare preventivă.

PDL nu va interveni pentru şefa ITM

Preşedintele PDL Emil Boc a dispus o anchetă internă în partid referitoare la scandalul reţinerii şefei ITM.

Democrat-liberalii afirmă că partidul nu se va pronunţa în chestiuni exclusiv de competenţa justiţiei şi că nu vor interveni în nici un fel în derularea anchetei declanşate de către DNA. „Am militat continuu pentru independenţa justiţiei în România şi, consecvenţi atitudinii noastre anterioare în toate cazurile similare, nu comentăm deciziile procurorilor şi magistraţilor, evitând astfel discuţiile politice pe marginea unor chestiuni de drept”, se arată într-un comunicat de presă al PDL.

Totuşi, Boc a dispus efectuarea unei anchete interne privind modul de finanţare a organizaţiei de Timiş a PDL. „Preşedintele PDL a solicitat structurilor interne abilitate o investigaţie a situaţiei de la PDL Timiş, pentru a clarifica aspectele legate de finanţarea activităţii politice a organizaţiei şi pentru a nu lăsa loc speculaţiilor şi interpretărilor tendenţioase care, nu ne îndoim, vor umple ecranele televiziunilor de propagandă ale adversarilor noştri politici. Concluziile acestei investigaţii vor fi prezentate public”, se arată în comunicat. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-07-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image