2019-02-23 05:05


Said Baaklini, adus din Bulgaria şi arestat de ICCJ. Senatorul PDL Mircea Banias s-a prezentat la DNA

 |  16:04
Said Baaklini, adus din Bulgaria şi arestat de ICCJ. Senatorul PDL Mircea Banias s-a prezentat la DNA

Instanţa supremă a decis, vineri, arestarea preventivă alibanezului Said Baaklini, adus în urmă cu o zi din Bulgaria, de cătreautorităţile judiciare, pentru a fi cercetat de procurorii anticorupţie îndosarul privind restituirea nelegală de TVA de 60 de milioane de euro.

Totodată, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) adecis, vineri, prelungirea mandatelor de arestare preventivă pentru AdrianChebuţiu, preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general al SCUCM Reşiţa SA, şi Adrian Preda Coriolan, director executiv al aceleiaşisocietăţi.

În acelaşi dosar, luni, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie i-auadus, la cunoştinţă acuzaţiile senatorul PDL Mircea Banias, învinuit în dosarulprivind vânzarea unor motoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui SaidBaaklini, achiziţie ce a condus la o restituire de TVA în valoare de 60milioane euro.

Surse judiciare informau că , unde procurorii i-au adus la cunoştinţă faptul căeste urmărit penal pentru favorizarea infractorului.

Totodată, sursele citate au precizat că parlamentarul a precizatanchetatorilor că nu l-a cunoscut pe Said Baaklini.

În 13 decembrie, procurorul anticorupţie care anchetează vânzarea unormotoare industriale de la UCM Reşiţa firmei lui Said Baaklini, acesta din urmă , a declarat, în instanţă, că senatorul PDL MirceaBanias e "făptuitor" şi că acesta este interceptat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-06-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...