2017-01-18 16:56

EVENIMENT


Samir Sprânceană, eliberat într-un dosar de fraude informatice

 |  17:01
Samir Sprânceană, eliberat într-un dosar de fraude informatice

Omulde afaceri craiovean Samir Sprânceană, judecat în stare de arest preventivîntr-un dosar de fraude informatice, a fost eliberat, vineri, după cemagistraţii Curţii de Apel Craiova au admis apelul formulat împotriva uneidecizii a Tribunalului Dolj de a-l menţine în arest.

Potrivitpurtătorului de cuvânt al Curţii de Apel Craiova, judecător Aurel Ilie, alăturide Samir Spânceană au mai fost eliberate alte cinci persoane trimise înjudecată alături de omul de afaceri într-un dosar de fraude informatice.“Magistraţii au dispus înlocuirea măsurii arestării preventive cu interdicţiade a părăsi localitatea. La această oră cred că au şi fost eliberaţi”, adeclarat pentru corespondentul Mediafax judecătorul Aurel Ilie. SamirSprânceană se afla în arest din iunie 2010.

Omulde afaceri craiovean Samir Sprânceană, cercetat alături de alte cinci persoaneîntr-un dosar de falsificare de carduri, a fost trimis în judecată deprocurorii DIICOT în toamna anului trecut.

SamirSprânceană, alături de nepotul său, Ovidiu Doran, de Bogdan Iulian Niţulescu,Claudiu Bălan, Liviu Sfetcovici şi Aurel Gigi Toma, este acuzat de constituireaunui grup infracţional, deţinere de echipamente în vederea falsificăriiinstrumentelor de plată şi acces fără drept la un sistem informatic.

SamirSprânceană a fost ridicat de la Timişoara, la începutul lunii iunie, deprocurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de CriminalitateOrganizată şi Terorism (DIICOT), Serviciul Teritorial Craiova, alături de altetrei persoane, în timp ce încerca să iasă din ţară.

Omulde afaceri craiovean a mai fost cercetat într-un dosar de rambursări ilegale deTVA. Astfel, în baza unor documente false, grupul infacţional din care făceaparte şi Samir Sprânceană ar fi solicitat şi obţinut, în perioada iulie 2003 -octombrie 2004, aproximativ 660 de miliarde de lei prin intermediul mai multorsocietăţi.

Îniulie 2008, 36 de funcţionari publici de la Direcţia Finanţelor Dolj au fosttrimişi în judecată de procurorii anticorupţie pentru prejudicierea bugetuluide stat cu peste 30 de milioane de euro în cazul unor rambursări ilegale de TVAcătre firmele lui Jenică Boerică, Samir Sprânceană şi Ion Fotescu.

Potrivitprocurorilor, în perioada 2001-2004, cele 36 de persoane, în calitate defuncţionari ai Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Dolj (şefi de serviciu,inspectori, respectiv consilieri), ar fi avizat, cu încălcarea atribuţiilor deserviciu şi ar fi întocmit sau semnat procesele-verbale prin care s-a propusrambursarea ilegală de TVA, în urma controalelor efectuate la 42 de societăţicomerciale din judeţul Dolj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image