2019-03-18 16:07


Scafandrii au oprit căutările directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, care ar fi căzut dintr-o barcă în Lacul Beliş

 |  10:15
Scafandrii au oprit căutările directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, care ar fi căzut dintr-o barcă în Lacul Beliş

Scafandrii şi pompierii au oprit căutările directorului APIA Cluj, Adrian Zaharia, care ar fi căzut dintr-o barcă în Lacul Beliş, în apropiere de baraj. Căutările au fost anevoioase din cauza adâncimii lacului şi a mâlului.

”În jurul orei 19.45 s-a făcut ultima scufundare, însă fără success. Vizibilitatea a fost nulă. Era o zonă care permitea scufundarea. La ora 20.50 s-a decis oprirea căutărilor. Dimineaţă se va lua decizia privind continuarea operaţiunii de căutare”, a declarta Biriş.

Potrivit acestuia, în zona barajului, lacul are porţiuni unde adâncimea ajunge la o sută de metri, iar scafandrii au permisiunea de a se scufunda cel mult 40 de metri.

Dispariţia directorului APIA Cluj a fost semnalată sâmbătă seară, când au fost făcute primele căutări.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat că speranţele ca Adrian Zaharia să fie găsit în viaţă sunt foarte puţine. "Din informaţiile pe care le am, acum nu mai este vorba despre salvarea unei vieţi, ci despre găsirea unui cadavru", a declarat, duminică, la Antena 3, ministrul Daea.

El a spus că directorul APIA Cluj se afla sâmbătă la o cabană de pe malul Lacului Beliş împreună cu alte trei persoane, iar timp de mai multe ore s-a plimbat cu acestea cu barca pe lac, după care au revenit la cabană. La scurt timp, Adrian Zaharia a luat barca şi a plecat din nou, singur, la o plimbare pe lac.

"Din informaţiile pe care le am de la directorul adjunct al APIA, Adrian Zaharia a plecat ieri cu doi băieţi şi o fată la o cabană, apoi au luat barca şi au plecat pe lac, unde au stat până pe la ora 20.30. Ei s-au întors apoi la cabană, iar la scurt timp Adrian Zaharia a decis ca, până când ceilalţi pregătesc mâncarea, să reia plimbarea pe lac şi a plecat cu barca. A luat şi vesta de salvare, pe care nu a pus-o încă pe corp. Un cetăţean a văzut barca goală, plutind în derivă, iar de atunci au început căutările", a afirmat Daea.

Adrian Zaharia, în vârstă de 40 de ani, este director al APIA Cluj din ianuarie 2013. Corpul de control al Ministerului Agriculturii a făcut mai multe verificări la APIA Cluj, în ultimii ani, din cauza plângerilor unor angajaţi ai instituţiei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-23

TAGURI: scafandrii, apia cluj, adrian zaharia, lacul belis, barca,
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...