2019-02-23 02:49


Scandal la CSM. Cine a cerut explicaţii de la Comisia Europeană privind „listele negre”

 |  15:58
Scandal la CSM. Cine a cerut explicaţii de la Comisia Europeană privind „listele negre”

Judecătoarea Gabriela Baltag a schimbat ordinea de zi a ședinței de marți a Consiliului Superior al Magistraturii. Ea a solicitat ca CSM să ceară explicații din partea Comsiei Europene cu privire la celebrele „liste negre”. Două judecătoare s-au opus, potrivit Antena3. Este vorba despre Andreea Chiș și Mariana Ghena.

„Solicitări care ar trebui, în opinia mea, să le adresăm Comisiei Europene, și anume, pornind de la acest document al CE din 10.10.2012, este important de știut, dacă în cazul misiunilor MCV au existat solicitări concrete care să vizeze dosare aflate pe rolul instanțelor noastre? Ar fi o solicitare. În caz afirmativ, care a fost fundamental acestor solicitări care au un vădit potențial de înfrângere a independenței judecătorilor? O altă întrebare, care a fost sursa listelor nominale? Dacă autoritățile române au răspuns și în ce modalitate? Este interesant de aflat aceste lucruri”, a spus Gabriela Baltag, în ședința CSM.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-03-27

TAGURI: gabrieal baltag, csm, ghena, chis, judecator
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


JUSTITIABILUL
27 Mar 2018

Crearea perpetua a unor proceduri judiciare cu continut confuz, echivoc, faciliteaza emiterea de speculatii in favoarea infractorilor sau faptuitorilor ticalosi. (“Persoana care ajuta un hot la savarsirea de infractiuni, se numeste COMPLICE si este pedepsit pentru asta. Daca o alta persoana ajuta acelasi hot dupa ce a savarsit fapta, la ascunderea adevarului se numeste AVOCAT si este platit pentru asta » ceea ce constituie o mare aberatie sau CIUDATENIE JUDICIARA ). Populatia Romaniei in stadiul in care se afla dupa 28 de ani de la evenimentele din 1989 ARE NEVOIE MARE DE DREPTATE “ca necesitate sociala obiectiva” si nu de justitie ca sistem de drept ce functioneaza ca o platforma de aranjamente ale intereselor clasei politice alcatuita din politruci , semidocti si impostori. Indicatorii de baza ce caracterizeaza eficienta sau randamentul sistemului judiciar romanesc, celeritatea solutionarii dosarelor, numarul cazurilor cu amanari si schimbari de solutii precum si procentajul rechizitoriilor finalizate cu condamnari, reliefeaza din nefericire pentru democratia romaneasca post-decembrista si justitiabili O STARE DE FAPT CATASTROFALA ce ilustreaza realizarea unor cheltuieli judiciare enorme din banul public fara nici o justificare. Sisitemul judiciar romanesc se poate eficientiza, FARA A SE APLICA MAI MULTE FAZE ALE PROCESULUI JUDICIAR, si FARA FOLOSIREA INSTITUTIEI AVOCATULUI prin infaptuirea justitiei cu obiectivitate si celeritate precum si cu cheltuieli minime, NUMAI aplicand modelul Sistemului de Justitie CANADIAN, a Tribunalului Electronic, bazat pe stiinta ciberneticii judiciare. Completul de judecata este format dintr-un IT-ist sau cibernetician instruit si din punct de vedere ala cunostintelor juridice, un judecator ce detine si cunostinte IT si un calculator performant cu softul adecvat.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...