2018-12-19 05:31


Scandal la IGP: Ziarist acreditat cu executorul judecătoresc

 |  19:26
Scandal la IGP: Ziarist acreditat cu executorul judecătoresc

Un jurnalist a fost nevoit să apeleze la executorul judecătoresc pentru a putea fi acreditat pe lângă Poliţia Română, după ce solicitarea sa a fost respinsă pentru că era considerată incompletă. Şeful IGPR, chestorul Liviu Popa, nu ştia, ieri, despre această problemă.

În 8 august, jurnalistul Dan Popov a transmis IGPR o cerere de acreditare conform articolului 18 din Legea 544/2001. A doua zi, comisarul-şef Christian Ciocan, şeful Biroului de Presă, l-a rugat să citească regulamentul de acreditare, conform căruia ziaristul este obligat să comunice datele personale. În legea privind datele cu caracter personal, IGPR poate prelucra astfel de informaţii doar în cazul actvităţilor judiciar-penale, dar nu date personale ale reprezentanţilor mass-media. „Aşa-zisul regulament de acreditare care, deşi nu este un act normativ, îngrădeşte accesul la informaţii publice şi arogă unor personaje din IGPR drepturi pe care aceştia nu le pot avea conform legii. Prelucrarea datelor cu caracter personal în mod obligatoriu (fără ca posesorii să se poată opune) în cadrul Biroului de Presă se desfăşoară cu încălcarea Legii 677/2001 care prevede că persoana vizată de prelucrarea datelor trebuie să-şi dea în mod expres consimţământul”, mai arată Popov în plângere.

Jurnalistul a depus, ieri, prin executor judecătoresc, cererea de acreditare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639256-06-16

Mai multe imagini:
Scandal la IGP: Ziarist acreditat cu executorul judecătoresc
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MIHAI BELU
18 Aug 2011

Cine dracu e Popou?!!! Pascule tu ai auzit vreodata de numele asta penibil?! Hahahahahahahahahahahahahahahahaha!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
PASCU EDUARD
18 Aug 2011

Eduarde, de cand dracu dai tu date personale in spatiu public, fara sa fii operator de date cu caracter personal? Semnat: Autoritatea pentru protectia datelor cu caracter personal. Hai ca te-ai facut de rasssssssssssssssssssssssssssss!
EDUARD PASCU
19 Aug 2011

Ciocane, nici nu stii cat de mic incepi sa fi. Falsul privind identitatea, chiar si in spatiul virtual se pedepseste conform legii. Se vede ca esti militian.
MATUSA LU' CIOCAN
21 Aug 2011

Ciocane, nu mai scrie ca prostu' ca iti ramane IP-ul pe aici. Stai dracu' cuminte ca nu esti vedeta deloc. Daca te dau astia afara de la politie, unde te tin de mila, mori de foame. Esti un muritor de foame care nu mai e deloc eficient in relatia cu presa. Ai un oarece capital de imagine castigat cu desuurile lui Botezatu, dar atat. Uita filmele. Esti un militian care se lupta sa nu fie dat afara pentru ca ramane fara garsoniera aia mizerabila si fara leafa aia pe care o dai la curve. Visezi sa conduci IPJ-uri si nu esti in stare sa te insori la varsta ta venerabila. Roaga-te sa nu te puna careva sa dai vreun test psihiatric.
Random imageUltimele stiri


loading...