2019-05-19 22:19


SCANDALUL Toader-Lazăr: Curtea de Apel face un pas ÎNAPOI

 |  18:25
SCANDALUL Toader-Lazăr: Curtea de Apel face un pas ÎNAPOI

Blocaj în procesul în care procurorul general cere suspendarea procedurii de revocare din funcţia de şef al Ministerului Public. La primul termen de astăzi, magistraţii au admis cererea formulată de avocatul lui Augustin Lazăr. Astfel, nici Curtea de Apel Bucureşti nu are competenţe în judecarea acestui caz.

În aceste condiții, Înalta Curte de Casație și justiție trebuie să decidă ce se va întâmpla cu dosarul.

Augustin Lazăr a contestat în contencios administrativ procedura de revocare a sa, declanșată de ministrul Justiției Tudorel Toader.

Contestația a fost depusă la Curtea de Apel Alba Iulia, care și-a declinat competența în urma unei solicitări făcute de avocatul Ministerului Justiției.

Acesta a motivat că, deși domiciliul lui Augustin Lazăr este la Alba Iulia, el își desfășoară activitatea la București, prin urmare plângerea ar trebui judecată de Curtea de Apel București.

Astăzi, Curtea de Apel București a decis și sesizarea CCR în legătură cu o excepţie de neconstituţionalitate ridicată de avocatul lui Augustin Lazăr.

„Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a art. 10, alin. 3 din Legea nr. 554/2004, în măsura în care se interpretează că persoana fizică ce ocupă o funcţie sau o demnitate publică nu poate fi titulara unei acţiuni în contencios-administrativ, întemeiate pe art. 1 şi 8, respectiv pe art. 10, alin. 3, teza I din Legea nr. 554/2004. Admite excepţia necompetenţei teritoriale. Declină competenţa de judecare a cauzei în favoarea Curţii de Apel Alba Iulia. Constată ivit conflictul negativ de competenţă. Sesizează Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de contencios-administrativ şi fiscal în vederea soluţionării conflictului. Definitivă”, se arată în decizia CAB.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-12

TAGURI: tudorel toader, augustin lazar, curtea de apel, revocare, suspendare
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
13 Dec 2018

Remarcați și fapul că este un conflict de interese și unul de natură constituțională cu autoritatea judecătorească faptul ca parlamentarii să voteze pentru sau împotriva triminterii în instanță a propriilor cauze cercetate penal ?
ANONIM
13 Dec 2018

Opinați că atribuția judecării cauzelor revine numai instanțelor judecătorești și nu și parlamentarilor ?
ANONIM
13 Dec 2018

Și cea a constatării imunității stabilite de Constituție ?
DE CE CENZURATI ADEVARUL ?
13 Dec 2018

Fitzuica ''Puterea'' cenzureaza opiniile legitime contra mafiei psd.
MITICA GOARNA
13 Dec 2018

Realizati cat sunt de "competenti" cu totii! Ce pretentii sa ai la o dreapta judecata?
Random imageUltimele stiri


STARBAG