2017-01-24 09:10


Schimb de blonde. A lui Boc pleacă, a lui Baconschi se întoarce. Ambasadoarea României în Mexic, rechemată în ţară

 |  16:43
Schimb de blonde. A lui Boc pleacă, a lui Baconschi se întoarce. Ambasadoarea României în Mexic, rechemată în ţară
Manuela Vulpe, ambasadoarea României în Mexic, a fostastăzi rechemată în ţară de preşedintele Băsescu. Decizia şefului statului areloc la mai bine de trei ani de când mass-media a publicat o serie de informaţiidin care reieşea că ambasadoarea ar fi avut o relaţie „deloc ortodoxă” cuTeodor Baconschi. Actualul ministru de externe era pe atunci consilier laCotroceni.

Şeful statului a semnat astăzi decretul de rechemare în ţară a ManueleiVulpe. Anunţul a fost publicat pe pagina oficială de internet a Preşedinţiei.„Preşedintele României, Traian Băsescu, a semnat vineri, 13 mai a.c.,următoarele decrete: Decret privind rechemarea doamnei Manuela Vulpe dincalitatea de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României în StateleUnite Mexicane, Republica Costa Rica, Republica Guatemala, Republica Honduras,Republica Nicaragua şi Republica El Salvador”, informează AdministraţiaPrezidenţială. În afară de Vulpe, mai sunt rechemaţi încă 16 ambasadori.

Jacuzzi-gate-ul lui Baconschi

Pierderea calităţii de ambasador în Mexic a Manuelei Vulpe are loc laaproape patru ani după ce a fost implicată într-un scandal mediatic sexualîmpreună cu ministrul de externe Teodor Baconschi. În vara lui 2007, un siteromânesc din Australia a publicat mai multe e-mailuri despre care a susţinut căreprezintă corespondenţa ambasadoarei cu mai mulţi oficiali români, printrecare şi Baconschi, pe atunci consilier prezidenţial. Din e-mailuri rezulta oposibilă legatură amoroasă între cei doi. „Aseară am făcut o baie, în noua cadă(tip jacuzzi) din noua reşedinţă. Gândindu-mă la tine, am evocat - şi trăit -momente din vechea baie (tip jacuzzi), din fosta reşedinţă din Australia”,dezvăluia unul dintre e-mailurile atribuite ca fiind ale Manuelei Vulpeexpediate lui Baconschi.

Scoasă nevinovată

Ambasadoarea a recunoscut atunci că e-mailurile îi aparţin, dar s-a apăratspunând că i-a fost violată corespondenţa electronică, iar textele scrisorilorexpediate au fost modificate. După o discuţie cu şeful său, ministrul deexterne, Adrian Cioroianu la acea dată, ea a solicitat atunci reîntoarcerea încentrala MAE. Ministerul a declanşat atunci procedurile de rechemare în ţară aManuelei Vulpe. Totuşi, la scurt timp, ambasadoarea s-a răzgândit în privinţarenunţării la post. „Am prezentat o nouă cerere prin care spun că revin asuprasolicitării iniţiale, o declar nulă şi neavenită - am redactat asta împreună cuavocatul, bineînţeles, şi aş vrea să nu se mai ia în considerare prima meacerere şi doresc să-mi protejez interesele din actuala mea calitate, deambassador”, declara pe atunci Manuela Vulpe.

Menţionăm că rechemarea în ţară a unui ambassador poate fi dusă la capăt doarprin aprobarea preşedintelui României. Reamintim că, la acea dată, TeodorBaconschi era consilierul lui Traian Băsescu la Cotroceni.

Consiliera premierului pleacă din ţară

În timp ce ambasadoarea Vulperevine în România, una dintre cele mai apropiate colaboratoare ale lui Emil Bocse pregăteşte să părăsească plaiurile mioritice. Cynthia Curt, „alintată” depresă drept „Blonda lui Boc”, a fost numită miercuri de şeful Executivului înpostul de consul general al României la Barcelona, a anunţat purtătorul decuvânt al Guvernului, Ioana Muntean. Curt este consilier de stat în aparatulpropriu de lucru al primului-ministru. Ea este cunoscută drept una dintre celemai fidele colaboratoare ale lui Emil Boc, urmându-l pe acesta peste tot, încădin studenţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image