2018-11-15 06:56


SCHIMBARE CU POLIŢIE LA PANDURII: Marin Condescu, „călcat” de Garda Financiară, de ziua lui

 |  18:45
SCHIMBARE CU POLIŢIE LA PANDURII: Marin Condescu, „călcat” de Garda Financiară, de ziua lui

Poliţişti şi comisari ai Gărzii Financiare din Gorj au descins în forţă, ieri-dimineaţă, la sediul clubului Pandurii din Târgu-Jiu. Pretextul acţiunii a fost verificarea unor acte financiar-contabile, în baza unei plângeri depuse de către conducerea Complexului Energetic Oltenia, miza fiind înlăturarea sindicalistului Marin Condescu de la conducerea Clubului Pandurii.

Poate nu întâmplător, operaţiunea a fost declanşată chiar de ziua de naştere a „Luceafărului Lignitului” , aşa cum mai este poreclit Condescu,  personajul în cauză  fiind şi plecat din localitate, cu oarece treburi sindicale la Bucureşti. Altfel, „puciul” era deja anunţat încă de sâmbăta trecută, atunci când Laurenţiu Ciurel, managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, „agreat” de PSD, a cerut schimbarea lui Condescu, pe motiv că acesta nu i-a permis acccesul la actele contabile ale clubului oltean de fotbal. Ciurel a convocat în acest sens pe 19 iulie o şedinţă a Adunării Generale a Acţionarilor, cu unic punct pe ordinea de zi mazilirea lui Condescu, chiar în momentul în care vicecampioana României se pregăteşte să joace primul său meci într-o cupă europeană. CE Oltenia este principalul acţionar al echipei de fotbal Pandurii Târgu-Jiu.

Bani negri din cărbune

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Gorj, Romina Dochian, instituţia are un dosar penal deschis în urma plângerii depuse de către conducerea CE Oltenia şi, în consecinţă, sunt făcute verificările de rigoare. Plângerea vizează faptul că şefii CE Oltenia nu ar avea acces la documentele contabile ale clubului, complexul fiind finanţatorul principal al echipei de fotbal.

Cu aproximativ o lună în urmă, Condescu a prezentat, într-o conferinţă de presă, documente de la DNA din care reieşea că finanţarea clubului a fost legală la vremea respectivă, fiind făcute verificări cu privire la finanţarea echipei pentru perioada 2010-2012. Documentele au fost prezentate după ce Curtea de Conturi a stabilit că actuala conducere a CE Oltenia trebuie să recupereze de la club 18,8 milioane de lei.

Reprezentanţi ai CE Oltenia au anunţat, la jumătatea lunii mai, că au dat în judecată Clubul Pandurii Târgu-Jiu pentru a recupera 18,8 milioane de lei, sumă pe care echipa de fotbal ar fi primit-o, în perioada 2009-2011, în mod nelegal, de la unităţi din minerit şi energie, cu titlu de finanţare. Suma a fost folosită în 2011, iar verificările ulterioare ale Corpului de control au vizat fonduri cheltuite similar în 2010 şi 2009.

Ulterior, preşedintele CA al clubului Pandurii Târgu-Jiu, Marin Condescu, a declarat că unele dintre faptele pentru care clubul a fost dat în judecată de CE Oltenia s-au prescris, iar altele au fost verificate de mai multe instituţii, inclusiv de DNA, care nu au descoperit nereguli. Condescu afirma că finanţarea Clubului Pandurii Târgu-Jiu cu bani din minerit şi energie se face în baza unor legi, hotărâri de Guvern şi decizii ale consiliilor de administraţie de la unităţile care formează în prezent Complexul Energetic Oltenia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10

TAGURI: marin, condescu, panduri, targu, jiu, oltenia, ciurel, garda, financiara, complexul, energetic, oltenia, CEO
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...