2017-01-19 15:27

EVENIMENT


Schizofrenic evadat de la „Socola”, găsit la mănăstire

 |  18:58
Schizofrenic evadat de la „Socola”, găsit la mănăstire

Adolescentul internat în Spitalul de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, după ce şi-a ucis mama şi bunica, a fugit, ieri-dimineaţă, din unitatea medicală, fiind găsit ulterior de către poliţişti la o mănăstire din apropiere. Silviu Tecuţă, de 17 ani, a profitat de neatenţia angajaţilor.

Potrivit conducerii spitalului ieşean, în jurul orei 9.00, tânărul a ieşit din salon, apoi a părăsit unitatea printr-o spărtură din gard. Şefii spitalului au alertat imediat Poliţia, iar după două ore, băiatul a fost găsit la o mănăstire din apropiere. Tânărul le-a spus poliţiştilor că nu vrea să stea internat la Spitalul "Socola", ci vrea să fie dus într-o închisoare.

Managerul Spitalului de Psihiatrie „Socola” din Iaşi, medicul Călin Scripcaru, a declarat că membrii Comisiei de Disciplină din spital se vor întruni în regim de urgenţă şi că, cel mai probabil, angajaţilor care au greşit în acest caz li se vor desface contractele de muncă. În urmă cu câteva săptămâni, membrii comisiei de expertiză au stabilit că băiatul nu avea discernământ în momentul în care şi-a omorât mama şi bunica.

În octombrie 2011, tânărul şi-a ucis mama şi bunica, pe care mai întâi le-a strangulat, apoi le-a înjunghiat cu un cuţit. Cele două crime au fost comise în locuinţa familiei adolescentului, din cartierul rezidenţial Bucium din Iaşi. Conflictul a izbucnit între mamă şi copil, după ce femeia ar fi refuzat să-i dea bani de cheltuială. După ce a comis cele două crime, tânărul s-a dus la un preot pe care îl cunoştea, spunându-i ce a făcut, acesta apelând numărul de urgenţă 112. Adolescentul figura în evidenţele Spitalului „Socola” cu schizofrenie. Medicii au afirmat că în ultimele zile de dinaintea comiterii crimelor tânărul nu îşi mai luase medicamentele prescrise.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image