2017-01-24 23:14


Scrisorile macabre ale criminalului de la Şag

 |  21:00
Scrisorile macabre ale criminalului de la Şag

Ioan Ciucia, bărbatul din Şag care şi-a ucis copilul şi socrii, iar apoi s-a sinucis, a lăsat două scrisori adresate Poliţiei în care explică faptul că a decis să îşi omoare fiul întrucât “nimeni nu a fost mulţumit” de acesta şi “nu are nici un viitor”. Ciucia a menţionat că îi pare rău de ce a făcut şi că înainte de crime i-a dat băiatului două pastile pentru dormit.

Anchetatorii au declarat ieri că au găsit scrisorile în lenjeria intimă a bărbatului de 29 de ani. Potrivit procurorilor de la Parchetul Tribunalului Timiş, din scrisori a reieşit că Ioan Ciucia s-a gândit iniţial să se sinucidă din cauză că mama copilului său ar fi avut mai multe relaţii cu bărbaţi, atât în România, cât şi în Italia, însă apoi a decis să îşi omoare copilul şi pe bunicii acestuia.

Poliţia a descoperit cele patru cadavre pe data de 2 ianuarie, dar prima scrisoare este datată 31 decembrie. În patru file, Ciucia a scris de ce a decis să îl omoare pe copilul lui, Rafael: “Am decis ca Rafi să nu mai trăiască şi el chiar nu e vinovat cu nimic, dar nimeni nu a fost mulţumit de copilul acesta decât eu şi chiar eu am decis să îl omor căci nu are nici un viitor... am luat decizia referitor la Rafi şi de teama ca să nu se asemene cu mine şi să aibă instincte criminale”.

Potrivit aceluiaşi document, Ciucia le spune anchetatorilor despre SMS-ul pe care i l-a trimis mamei copilului său, Ana Maria Toth, în care îi spunea că dacă nu se vor împăca îi va părea rău.

În aceeaşi scrisoare, el le cerea poliţiştilor să înţeleagă ce “putere” trebuie să aibă ca să îşi omoare propriul copil: “Gândiţivă la mine ce putere trebuie să am ca sămi omor propriul copil, dar vă spun că nu numai d eputere e nevoie ci şi de maximă nebunie pe care o am deja, de tâmpenie, cretinism şi psiho la pământ”, se arată în text (n.r. - ortografia textului este conformă cu originalul). Potrivit Mediafax, Ciucia le-ar mai fi transmis poliţiştilor că în seara de 31 decembrie ar fi împlinit 11 ani de când avea o relaţie cu mama copilului său.

În a doua scrisoare găsită de anchetatori, intitulată “Declaraţie cu regret” şi având nouă file, care a fost scrisă atât înainte, cât şi după comiterea crimelor, Ciucia susţine iniţial că a dorit să se sinucidă, însă apoi spune că va distruge “tot ce are mai scump pe lume”.

“În primele mele rânduri aş vrea să mă ierte d-zeu şi restul lumii pentru faptele pe care am să le fac deşi nu am vrut să ajung să comit aşa ceva (...) o săi distrug tot ce are mai scump pe lume. Nu o săi fac ei (Anei Maria Toth - n.r.) rău personal”, susţinea Ciucia.

Procurorii au caracterizat cele două scrisori ale lui Ioan Ciucia drept incoerente, însă au spus că din punct de vedere juridic acest caz a fost “destul de simplu”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-10-13

TAGURI: scrisori, criminal, sagComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ALINA
06 Ian 2012

cred ca sarmanul a adresat scrisorile dlui basescu si intregii suite....si inca nu au ajuns la destinatie. probabil ca domnilor de mai sus nici nu le pasa cat de penibil si jalnici am ajuns.....sa ne omoram copiii pentru ca nu le putem oferi un viitor. oare pe unde si-ai petrecut sarbatorile premierii nostri..discutand cum sa mai taie din pensii si salarii, cum sa ma vanda ce A ramas din romania.....rusine, este o rusine sa fii roman...la fel cum este strigator la cer sa citim in cartile de istorie depsre eroii neamului nostru. oamnei ca acesta mai sunt....si nu inteleg de ce nu merg sa-i omoare pe nebunii astia care isi bat joc de noi..nu sa isi omoare copiii, doar pentru ca acesti copii au avut nesansa de a se naste acum.....cu eroii nostri basescu si boc..care au bagat tara intr-un mare cacat.
MIHALACHE IONUT
06 Ian 2012

pentru alina,,,,,esti undeva pe langa subiect si nu inteleg ce treaba are basescu sau boc cu aceasta drama.fereasca dumnezeu sa ai o femeie curva care sa isi petreaca sarbatorile departe de casa.rusine sa ii fie ei,avea copil acasa,ce isi doreste o mama in preajma sarbatorilor de iarna???nu sa fie cu basescu sau cu boc probabil vrea sa fie cu copilul ei si cu barbatul ei.singura greseala a ei a fost ca sa maritat cu un tip sarac care nu ia oferit nimik
MARIA
06 Ian 2012

Daaa Alina tocmai sa uitat la antena 3 care doar de Basescu vorbeste efectiv nu au alte teme de exemplu;da nu este bun basescu dar cine este bun? asta de ce nu ne spun apoi care sint alternativele nu stim dar opozitia ce proiecte are? ei sint tot o apa cu totii.pacat de noi ca nu vom sti pe cine sa alegem sa ne reprezinte In ce-l priveste pe acest monstru nu are legatura nimeni ca alti tineri s-au dus la lucru si au venit acasa cu bani au facut ceva sau au ramas acolo cum au dorit ei .Dar faptele acestui monstru nu pot fi catalogat nici nu pot spune sa-l ierte D-zeu Vinovata din punct de vedere moral este femeia care l-a tradat si nu si-a clarificat situatia in prealabil zic .
MARIA
06 Ian 2012

Revin ca m-am gindit la ce a postat alina cum este posibil sa-i fie rusine ca este romanca? nu guvernantii trebuie sa va invete cum sa traiti ci familia ,scoala (daca o frecventati) ce vina are guvernul(oricare ar fi) ca unii nu stiu sa traiasca si ca nu au o scara a valorilor ?si apoi oricum au dat prea multe ajutoare cedlor ce nu muncasc se impune intrebarea de unde sa mai dea?din moment ce nimeni nu mai lucreaza?(sau lucreaza de mintuiala?)sint multe de spus dar categoric nu basescu este vinovat ca omul ala si-a pierdut mintile si punct !
Random image