2017-01-21 04:17

EVENIMENT


Se modifică harta Capitalei. Piedone şi Vanghelie fac schimb de teritorii

 |  18:55
Se modifică harta Capitalei. Piedone şi Vanghelie fac schimb de teritorii

Graniţele sectoarelor 4 şi 5 vor fi mutate în zona Piaţa Unirii şi celedintre sectoarele 5 şi 6 în Prelungirea Ghencea, a declarat prefectulCapitalei, Mihai Atănăsoaei, precizând că nu este vorba de o reorganizareadministrativ-teritorială, ci doar de "o nouă delimitare cadastrală".

PrefectulCapitalei a precizat, potrivit Mediafax, că aceasta este necesară din patrumotive, "pentru realizarea cadastrului general al Bucureştiului, pentrucadastru verde, pentru recensământul populaţiei şi pentru listele electoralenecesare viitoarelor alegeri". Atănăsoaei susţine că peste 90% dintrebucureşteni nu vor fi afectaţi de actuala măsură. "Cei care vor fiafectaţi nu vor fi obligaţi să-şi schimbe actele de identitate decât atuncicând acestea le expiră. Oficiul de Cadastru le va schimba gratuit intabulărilepentru locuinţe, acolo unde ele există. Urmează ca Oficiul de Cadastru şiPublicitate Imobiliară (OCPI) să facă noua hartă a Bucureştiului şi să setreacă la cadastrul general", a explicatAtănăsoaei. Acesta nu exclude posibilitatea ca în urma noilor graniţeunele sectoare să aibă un număr mai mare de locuitori în detrimentul altora.

Bulevardul Fântânilor, graniţăîntre sectoarele 4 şi 5

În zonaPiaţa Unirii, graniţa dintre sectoarele 4 şi 5, va fi paralelă cu BulevardulFântânilor, şi nu perpendiculară ca până acum. Noua graniţă paralelă cufântânile va porni din zona Bulevardului Unirii şi va ajunge la Piaţa Operei."Tot ce înseamnă bloc de locuinţe situat pe partea stângă, cum te uiţi la Palatul Parlamentului, va fi în sectorul 5. Blocurile de pe parteadreaptă vor fi în sectorul 4", a mai declarat prefectul Capitalei. În zonaPrelungirea Ghencea, imobilele cuprinse între strada Braşov şi linia de centură vor fi în sectorul6, iar cele situate la sud de Prelungirea Ghencea vor aparţine sectorului 5.Pentru schimbarea graniţelor sectoarelor 4, 5 şi 6 s-au purtat, timp de optluni, negocieri între Prefectura Capitalei, primarul general, Sorin Oprescu şiedilii de sector. "Cele mai multe divergenţe au fost pe TribunalulBucureşti. Acesta a fost dorit şi de sectorul 4 şi de 5. Domnul Chiliman acerut parcul din faţa Teatrului Naţional, deşi acesta nu s-a aflat niciodată înadministrarea sectorului 3. Şi intersecţia dintre Podul Grant şi Calea Crângaşisau Stadionul Giuleşti au fost cerute de Primăria Sectorului 1, însă s-ahotărât să rămână în sectorul 6. Negocierile au durat opt luni", a maispus prefectul Mihai Atănăsoaei.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-05-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
22 Iul 2011

Tara arde,si prefectul se piaptana!Nu singur,ci impreuna cu Piedone si Vanghelie!Sa zica si domnul prefect ca mai are ceva in fisa postului,in afara de vesnicele atacuri la adresa persoanei si activitatii lui Sorin Oprescu!

Adauga un comentariu

Random image