2017-01-18 22:58

EVENIMENT


Se redeschide dosarul “Mădălina Manole”

 |  18:59
Se redeschide dosarul “Mădălina Manole”

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărâtredeschiderea dosarului privind moartea artistei Mădălina Manole. Cercetărilevor fi, astfel, reluate de către procurorii Parchetului de pe lângă TribunalulBucureşti, ca urmare a admiterii de către judecători a plângerii părinţilorartistei împotriva rezoluţiei de neîncepere a urmăririi penale. Rezoluţia afost desfiinţată de magistraţi printr-o hotărâre judecătorească definitivă.

Cântăreaţa Mădălina Manole a fost găsitămoartă chiar de ziua ei, în dimineaţa de 14 iulie 2010, de soţul său, înlocuinţa din Otopeni. Incidentul a fost anunţat de acesta la 112 în jurul orei6.30, însă medicii sosiţi de urgenţă nu au mai putut-o salva pe cântăreaţă.Cazul a fost instrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângăTribunalul Bucureşti, care au dispus, în luna ianuarie a acestui an, neîncepereaurmăririi penale pentru omor, deoarece din probele administrate în cauză s-astabilit căeste vorba despre sinucidere. În cuprinsul rezoluţiei de neînceperea urmăririi penale, atacată în instanţă de părinţii decedatei, s-a reţinut că,potrivit raportului de autopsie întocmit de Serviciul de Medicină Legală Ilfov,"moartea numitei Mircea Magdalena Anca a fost violentă. Ea s-a datoratinsuficienţei cardio-respiratorii acute consecutivă intoxicaţiei cu carbofuran.Calea de pătrundere a toxicului a fost digestivă (orală)". În acelaşiraport se mai menţionează existenţa unei leziuni traumatice, care cel maiprobabil s-a produs prin lovire de plan dur în cadrul stării de rău care apremers decesului, dar nu are legătură cu mecanismul de producere a morţii şipentru care susnumita ar fi necesitat opt-nouă zile de îngrijiri medicalepentru vindecare în caz de supravieţuire, se mai arată în rezoluţia citată.

Verdictuliniţial: sinucidere

La acest raport se mai adaugă şi expertizaîntocmită de Institutul de Criminalistică din cadrul IGPR, care a arătat că flaconul plastic cu inscripţia”Pesticide” conţinea suspensie apoasă de carbofuran, respectiv aproximativ 680de grame de substanţă constituită în majoritate din apă şi carbofuran (pesticidcarbamic), ca substanţă activă. De asemenea, raportul arată că paharul dinsticlă conţinea pe interior carbofuran, din care s-a colectat 0,449 gramesubstanţă solidă, constituită în majoritate din substanţa activă carbofuran. Dealtfel, au fost ridicate urme de substanţă de pe cadavru, din apropiereaacestuia şi de pe forfecuţa cu mânere din plastic de culoare roşie, care conţincarbofuran. Totodată, raportul deexpertiză a arătat că substanţa solidă aflată în flaconul din material plasticcu inscripţia ”Pesticide” este aceeaşi cu substanţa solidă identificată peinteriorul paharului din sticlă şi cu substanţa identificată în urmele materierecoltate de pe forfecuţa cu mânere din plastic de culoare roşie şi în urmelematerie ridicate de pe cadavru şi din apropierea acestuia.

VânzătorulFuradanului, cercetat

Anchetatorii au făcut în acest dosar şi oconstatare tehnico-ştiinţifică cu privire la un înscris olograf, nedatat şinesemnat, rezultând că acesta a fost scris de Mădălina Manole. Astfel, pentrucomparaţie au fost avute în vedere mai multe înscrisuri, inclusiv scripteobţinute din arhivele Serviciului Public Comunitar de Evidenţă a PersoanelorOtopeni şi Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi EvidenţaPaşapoartelor Simple Bucureşti, respectiv cererea pentru eliberarea actului deidentitate completată şi semnată de artistă în august 2008 şi cererea olografă,datată 1 octombrie 2002, prin care aceasta a solicitat eliberarea unui paşaportturistic. Concluziile raportului de constatare tehnico-ştiinţifică au fost căscrisul de pe toate documentele avute la dispoziţie aparţine aceleiaşipersoane, precum şi că biletul nu prezintă modificări şi nu a fost realizatprin imitare. Procurorii au dispus totodată continuarea cercetărilor faţă deCristian Urziceanu, cel care ar fi vândut Furadanul ajuns la Mădălina Manole,pentru trafic de substanţe toxice. Ulterior, Urziceanu a fost trimis înjudecată de procurori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639250-05-28Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image