2017-01-22 07:48

EVENIMENT


Se scumpesc prăjiturile!

 |  20:02

Criza de ouă din ultima perioadă, legată ba de prevederea Uniunii Europene, care îi obligă pe crescători să nu mai streseze găinile şi să le ofere cele mai bune condiţii, ba de vremea nefavorabilă, a fost momentul oportun pentru comercianţii în regulă din acest domeniu să dubleze preţul ouălor. De aici urmează, bineînţeles, şi scumpirea produselor de cofetările şi patiserie, acolo unde se folosesc milioane şi milioane de ouă.

Preţurile prăjiturilor şi produselor de patiserie se vor scumpi, începând chiar cu luna martie, cu aproximativ 5%. „Oul este un produs de bază în cofetărie şi patiserie şi orice majorare importantă a preţului acestuia conduce la scumpirea prăjiturilor”, spun reprezentanţii lanţului de cofetării patronat de George Copos, care adaugă că specialităţile de cofetărie, patiserie şi panificaţie au înregistrat anul trecut scăderi ale vânzărilor cu 7%, din cauza crizei economice“, a mai spus Roza Victoria.

Potrivit patronatului din domeniul creşterii păsărilor, preţurile ouălor de găină au crescut cu doar 50% în această săptămână, ca urmare a intrării în vigoare a pevederii Uniunii Europene enunţate mai sus.

Nu la scumpiri au apelat cofetăriile la finele anului trecut, atunci când zahărul, celălalt ingredient nelipsit din prăjituri, s-a scumpit cu 18,4%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-08-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image