2018-12-19 13:56


Sebastian Ghiţă: Arestarea lui Vîntu nu mă priveşte. E o chestiune între Vîntu şi procuratură

 |  20:52
Sebastian Ghiţă: Arestarea lui Vîntu nu mă priveşte. E o chestiune între Vîntu şi procuratură
Sebastian Ghiţă,managerul Realitatea Media, a declarat, pentru MEDIAFAX, că arestarea lui SorinOvidiu Vîntu nu îl priveşte, fiind o chestiune între Vântu şi procuratură.

Întrebatdacă este mulţumit de decizia Tribunalului Bucureşti, care a hotărât vineri caSorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar să fie fi arestaţi preventiv pentru 29 dezile, Sebastian Ghiţă a spus că "nu este vorba de a fi mulţumit".

"Nu mă priveşte,eu nu am niciun rol în această situaţie. Această situaţie nu este între mine şidânsul (Sorin Ovidiu Vîntu, n.r.), este între procuratură şi dânsul", aspus Sebastian Ghiţă. El a refuzat să facă alte comentarii.

Sorin Ovidiu Vîntu adeclarat la Direcţia Cercetări Penale, unde a fost încarcerat în urma decizieide vineri a Tribunalului Bucureşti, că "Atunci când amajuns la tribunal, mandatele erau deja scrise", a spus Vîntu, el adăugâd căare "o surpriză" pentru preşedintele Traian Băsescu, pe care o vaprezenta luni.

Tribunalul Bucureşti aadmis, vineri, recursul procurorilor faţă de decizia de cercetare în libertatea lui Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar, acuzaţi de şantajarea lui SebastianGhiţă. Decizia Tribunalului Bucureşti, luată cu majoritate de voturi, estedefinitivă.

În 21 aprilie, SorinOvidiu Vîntu, alături de Ion Ilie Cezar, a fost reţinut, pentru şantaj deprocurorii Parchetului instanţei supreme, pentru că i-a pretins lui SebastianGhiţă 150.000 de euro lunar, acţiunea survenind unei plângeri din 4 aprilie amanagerului Realitatea Media. Lui Ghiţă i s-au cerut 200.000 de euro, însămanagerul Realitatea a spus că dă doar 150.000 de euro.

Banii au fost ceruţipentru ca Ghiţă să "să fie lăsat în pace" de Vîntu şi să rămânămanagerul Realitatea, după ce patronul Asesoft a plătit datoriile postului TVşi a făcut investiţii, suma ridicându-se la zece milioane de euro.

Sebastian Ghiţă, celcare controlează grupul de firme Asesoft, a preluat managementul RealitateaMedia în octombrie 2010. Compania Asesoft a anunţat atunci că intenţionează săfacă o investiţie de 75 de milioane de euro în următorii cinci ani în grupulcontrolat de Sorin Ovidiu Vântu.

Într-o declaraţieremisă MEDIAFAX în 26 aprilie, Sebastian Ghiţă a spus că a fost "şantajatşi ameninţat cu moartea de către Sorin Ovidiu Vântu şi Ion Ilie", care au încercatsă obţină de la el "peste două milioane de euro pe an, timp de cinci ani,fără acte, ca taxă de linişte". El a precizat atunci: "Sorin OvidiuVântu se luptă acum cu justiţia, nu cu mine".

"Procurorii aurealizat flagrantul în care se luau primii bani. Vântu mi-a propus mereu săanunţ că suntem un tandem. Că lucrăm împreună. L-am refuzat constant, fărăieşiri publice, încercând să protejez postul Realitatea de un scandal cu domnulVântu", a mai spus atunci Sebastian Ghiţă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639244-02-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...