2017-01-22 03:58

EVENIMENT


Secuii, îndemnaţi la nesupunere civică

 |  19:36
Secuii, îndemnaţi la nesupunere civică

Consiliul Naţional Secuiesc face apel la locuitorii din secuime să apere integritatea Ţinutului Secuiesc folosind toate mijloacele democratice, inclusiv nesupunerea civică, precizând însă că un eventual protest trebuie să respecte „principiul nonviolenţei, al solidarităţii şi al gradualităţii”.

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) a aprobat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, o hotărâre prin care face apel la populaţia din secuime ca, folosind toate mijloacele, inclusiv nesupunerea civică, să apere principiul formulat la Adunarea Aleşilor Locali din Secuime, şi anume acela că Ţinutul Secuiesc este indivizibil şi că singura variantă acceptabilă pentru CNS este ca Ţinutul Secuiesc să formeze o regiune cu statut special.

Secretarul general al Consiliului, Laszlo Gyorgy, a precizat că, în cazul în care regiunea respectivă nu este recunoscută de statul român ca un ţinut administrativ teritorial autonom, nesupunerea civică ar presupune, în prima fază, neplata taxelor şi impozitelor de către locuitorii din acest ţinut.

Consiliul a aprobat şi demararea unei campanii de strângere de semnături din cel putin şapte ţări ale Uniunii Europene, în vederea susţinerii unui proiect legislativ care să confere statut special regiunilor europene în care minorităţile sunt majoritare. Preşedintele Consiliului, Izsak Balazs, a declarat că se doreşte strângerea unui milion de semnături, începând din luna aprilie a anului viitor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-01-10Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image