2019-04-26 03:48


Sediul Agenţiei Antidoping, atacat de hoţi. Trei bărbaţi mascaţi au intrat în clădirea ANAD, dar nu au furat nimic

 |  19:52

Agenţia Naţională Antidoping aflată înincinta Complexului Lia Manoliu a fost călcată de hoţi. Indivizii, conform unormartori trei la număr, au încurcat mai întâi clădirile. Prima clădire care afost spartă a fost cea a Institutului Naţional de Cercetare pentru Sport, aflatîn vecinătate. Apoi au intrat, prin escaladare, în clădirea Agenţiei Antidopingunde au răvăşit biroul directorului, dar nu au furat nimic, nici măcarlaptopul. Reprezentanţii Agenţiei Naţionale Antidoping au declarat că cel maiprobabil hoţii au căutat documente şi nu valori. Conform aceloraşi surse indiviziinu au găsit ce au căutat.

În noaptea de sâmbătă spre duminică,în jurul orei 5.00, trei persoane care purtau pe cap cagule au pătruns prinefracţie în sediul Agenţiei Naţionale Antidoping. Indivizii au rupt un grilajşi au pătruns în clădire. Se pare că hoţii au fost puşi pe fugă de pazniciicomplexului, care au chemat poliţia. Anchetatorii au stabilit că şi o altăclădire aflată în vecinătate, cea a Institutului Naţional de Cercetare pentruSport, a fost vizitată de aceiaşi indivizi.

Preşedintele ANAD, Graziela Vâjială,a confirmat informaţia privind spargerea de sâmbătă noapte şi a declarat că, laprima vedere, hoţii au vizat sustragerea unor documente. Vâjială a precizat căoficialii ANAD au câteva bănuieli, deoarece în ultima perioadă s-a lucrat la uncaz important de dopaj. "Din câte am discutat cu cei care se ocupă de caz,ni s-a spus că trei persoane, cu feţele acoperite, au spart sediul ANAD,intrând prin spatele clădirii, după ce au rupt un grilaj şi au spart un geam.Hoţii au intrat în biroul directorului ANAD, doamna Mia Lamor. Din câte separe, spargerea a fost dată pentru a sustrage nişte documente, pentru că hoţiinici măcar nu s-au atins de laptopul directoarei. Au căutat numai documente,dar aşteptăm să cerceteze poliţia de acum. Avem câteva bănuieli, pentru că înultima perioadă am avut un caz important", a explicat Vâjială. Surse dinrândul anchetatorilor afirmă că au auvut un caz important legat de suspiciunide dopaj a unor jucători de baschet.

Laboratorul de la Bucureşti esteacreditat de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) din iulie 2009. Acesta estesingurul din regiune şi aici se analizează probe din mai multe ţări est-europene.

Hoţiin-au găsit ce au căutat

Agenţia Naţională Antidoping a anunţatieri într-un comunicat că persoanele care au spart Laboratorul Antidoping dinBucureşti nu au reuşit să sustragă probe biologice pentru controlul antidopingşi nici documente din care s-ar fi putut aduce atingere principiuluiconfidenţialităţii. "Dorim să comunicăm sportivilor, antrenorilor,federaţiilor sportive naţionale, instituţiilor statului şi, nu în ultimul rând,Agenţiei Mondiale Antidoping că atacatorii nu au reuşit să sustragă probebiologice pentru controlul doping şi nici documente din care s-ar fi pututaduce atingere principiului păstrării confidenţialităţii şi a bunei funcţionăria instituţiei. În urma anchetei administrative şi a inventarului realizat lanivelul tuturor departamentelor de lucru, inclusiv la nivelul Laboratorului deControl Doping, nu s-a constatat distrugerea sau lipsa documentelor în măsurăsă compromită cercetarea cazurilor testate. De pe urma acestui eveniment amconcluzionat că este necesară întărirea pazei sediului instituţiei noastre şi,în special, paza Laboratorului, cu forţe specializate, eficiente, cât şi cuaparatura tehnică necesară", se arată în comunicatul ANAD.

Agenţia Naţională Antidopingprecizează că în ciuda spargerii Laboratorului antidoping, ANAD îşi va continuaactivitatea cu profesionalism: "Dorim să aducem la cunoştinţa opinieipublice că în ciuda atacului organizat în dimineaţa zilei de 10 octombrie 2010,în jurul orei 05.00, asupra sediului Agenţiei Naţionale Antidoping (ANAD),instituţia noastră îşi va continua activitatea cu acelaşi profesionalism carei-a adus consacrarea în plan internaţional. Suntem conştienţi că pentru uniisportivi sau pentru personalul din anturajul acestora, care doresc să atingăgloria sportivă folosind substanţe şi metode interzise în sport, noi - ANAD -reprezentăm un obstacol major. De aici poate apărea interesul «celor certaţi cuetica sportivă», ca ANAD să fie socotită o instituţie «slabă»,vulnerabilă".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638945-08-28
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG