2018-12-18 15:14


Şefa CNA, urmărită penal pentru abuz în serviciu

 |  21:01
Şefa CNA, urmărită penal pentru abuz în serviciu
Gilda Popa

Preşedinta CNA, Laura Georgescu, fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc şi fostul primar din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au fost audiaţi miercuri, la DNA. Procurorii au cerut lămuriri în dosarul sesizărilor falsificate care au stat la baza sancţionării cu amendă a 11 posturi de televiziune, respectiv în cel al intervenţiilor pentru licenţa Giga TV. Şefa CNA a declarat, la ieşirea din sediul instituţiei anticorupţie, că a fost informată că procurorii au pus în mişcare acţiunea penală pentru abuz în serviciu.

Laura Georgescu a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) miercuri, în jurul orei 11.00, fiind citată să se prezinte în dosarul în care este acuzată de abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în cazul sesizărilor falsificate care au stat la baza sancţionării cu amendă a 11 posturi de televiziune.

Şefa Consiliului Naţional al Audiovizualului a declarat că a fost chemată de procurorii anticorupţie pentru a i se aduce la cunoştinţă că s-a pus în mişcarea acţiunea penală în dosarul în care este urmărită penal pentru abuz în serviciu şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, referitor la sesizări falsificate care ar fi stat la baza sancţionării cu amendă a 11 posturi de televiziune. Ea a adăugat că, de la momentul punerii în mişcare a acţiunii penale, poate studia dosarul de urmărire penală. Georgescu a adăugat că nu doreşte să facă alte referiri la dosar şi nici să ofere detalii, la acest moment.

Explicații tardive

Preşedinta CNA declara, la intrarea în sediul DNA, că nu putea să dea sancţiuni fără votul a minimum şase membri din Consiliu şi că nu avea de ce să întocmească adrese false, dar că se aşteaptă la orice în dosarul în care este acuzată de abuz, inclusiv să fie reţinută. Ea a susţinut că nu avea cum să influenţeze votul colegilor din CNA şi că, pentru a se da sancţiuni unui post de televiziune, există o întreagă procedură, pe care ea nu avea cum să o execute de una singură. Ea a explicat că, în astfel de situaţii, se întrunesc opt membri ai CNA, analizează sesizarea în cazul unui anume post, se vizionează imagini, după care, cu votul a minimum şase membri, se ia o eventuală decizie de sancţionare.

Georgescu a mai arătat că din cei peste două milioane de lei stabiliţi drept prejudiciu în dosar, pentru care i s-a pus sechestru pe bunuri, peste un milion de euro l-ar reprezenta daune cerute de fostul ei coleg Radu Moraru.

Averea, sub sechestru

Anchetatorii au dispus, luni, luarea măsurilor asigurătorii asupra bunurilor imobile şi mobile, inclusiv asupra conturilor bancare, aparţinând Laurei Georgescu, până la limita de 2,3 milioane de lei, „sumă reprezentând valoarea cu care cinci posturi de televiziune s-au constituit până în acest moment drept parte civilă”, a precizat DNA. Gheorghe Ştefan, aflat în arest la domiciliu, în Dosarul „Microsoft”, a ajuns la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie în jurul orei 12.00, fiind citat în dosarul în care este cercetat alături de Laura Georgescu, Viorel Hrebenciuc şi de Narcisa Iorga, fost membru CNA, în legătură cu intervenţii pentru licenţa Giga TV. În acelaşi dosar a fost audiat miercuri şi Viorel Hrebenciuc. Fostul deputat PSD, aflat în arest la domiciliu, în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, a plecat de la DNA după aproximativ două ore, fără a face declaraţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-13

TAGURI: laura, georgescu, abuz, urmarire, penala, audieri, dna, hrebenciuc, pinalti
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...