2019-02-21 07:54


Șefa Curții Supreme, despre Guvernul GRINDEANU: „Mă îndoiesc că sunt mulți care au terminat DREPTUL!”

 |  17:16
Șefa Curții Supreme, despre Guvernul GRINDEANU: „Mă îndoiesc că sunt mulți care au terminat DREPTUL!”

Judecătoarea Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, a declarat, miercuri, că Guvernul ar trebui să ţină cont de avizul CSM în cazul celor două ordonanţe privind graţierea şi modificarea codurilor, afirmând că se îndoieşte că în şedinţa Executivului sunt multi miniştri absolvenţi ai dreptului, informează Mediafax.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală şi proiectul Ordonanţei de Urgenţă pentru graţierea unor pedepse au fost transmise miercuri, în jurul orei 11.00, Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) pentru avizarea, punctul de vedere al instituţiei urmând să fie unul consultativ. Membră a CSM, judecătoarea Cristina Tarcea, preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ), susţine că Executivul trebuie să ţină cont de acest aviz.

 

„Proiectele par cu DEDICAȚIE!”

"Este un aviz consultativ al CSM-ului.CSM-ul fiind alcătuit totuşi din jurişti, acest aviz consultativ înseamnă un aviz de specialitate.(...) Mi se pare normal să se ţină cont de părerea specialiştilor, este un aviz consultativ dar este un aviz dat de oameni cu specialitate în drept. Mă îndoiesc că în şedinţa de Guvern foarte mulţi miniştri sunt absolvenţi ai dreptului", a spus preşedintele instanţei supreme, la sediul CSM, după şedinţa de plen.

Cristina Tarcea susţine că vede proiectele ca fiind unele "cu dedicaţie", luând aici în calcul ce a apărut în spaţiul public. "Dacă mă iau după tot ceea ce s-a discutat în spaţiul public, aşa pare(n.r.- cu dedicaţie) a fi", a spus Tarcea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-01-18

TAGURI: cristina tarcea presedintele iccj, guvernul grindeanu, gratierea, dreptul
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


LEGE
18 Ian 2017

Nu poate sa dea ordonanta de urgenta pentru grați ere.nu este constitutiona l.asa ca legea va fi nul
MăGAR
18 Ian 2017

DACA UN ABSOLVENT DE DREP T SE GHIDEAZA IN MESERIE DUPA CE APARE IN SPATIUL PUBLIC,S-AU ZVONURI ....I N FATA MEA ESTE UN ...GUN OI PROBABIL CA DEACEEA AVEM ATATEA PROCESE PIER DUTE LA CEDO SI SUNT PLAT ITE DE ....PULIME .... nDE CE NU RASPUND MATERIA L ASA ZISII MAGISTRATI IN AMOVIBILI ??? NISTE B
SOMNA
19 Ian 2017

nu doamna judecator cristina faceti ce trebuia mai demult cu aceste legi uni oameni care merita sa fie scosi au dreptul la viata si la drepturi de afi scosi din lagare acolo an anchisori sant foarte multe probleme care nui intereseaza pe nimeni care are bani sasi puna avocati mai stau pe acasa cu alte proceduri juridice care nu la anchisoare va rog frumos ca simplu cetatean al acestei tari sa faceti cum e mai bine si sa nu fie bagati toti an aceiasi oala hai sa nu mai facem discriminari populiste ca au de suferit mii de detinuti nevinovati va multumesc
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...