2019-01-16 08:03


Șefa DNA spune că instituția a indisponibilizat, într-un singura an, bunuri de 500 milioane de euro

 |  17:39
Șefa DNA spune că instituția a indisponibilizat, într-un singura an, bunuri  de 500 milioane de euro

Procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi, a reiterat, joi, la Chișinău, că 'DNA nu face dosare politice'. În cadrul Forumului Republica Moldova- România în domeniul justiției, ea a spus că investigațiile procurorilor anticorupție au în vedere faptele persoanelor care dețin funcții publice, nu calitatea de politician.

“Au fost ani în care DNA a fost acuzată - și sper că cu această ocazie am să dărâm un mit - și anume că DNA face dosare politice. Pot să vă spun că printre persoanele cărora noi le-am solicitat ridicarea imunității sau care au fost investigare și trimise în judecată se regăsesc oameni care făceau parte din aproape toate partidele politice din România. Este important de spus că noi nu investigăm politicieni. Nu ne interesează dacă un politician aparține unui partid sau dacă face politică. Noi investigăm persoane care dețin funcții în instituții publice”, a afirmat Kovesi, citată de Agerpres.

Pe de altă parte, șefa DNA a precizat că una dintre prioritățile instituției pe care o conduce este aceea de confiscare a averilor dobândite ilegal.

“Din perspectiva mea, orice soluție de condamnare cred că este lipsită de eficiență dacă nu reușim în același timp să recuperăm prejudiciile cauzate statului sau dacă nu reușim ca persoanelor care s-au îmbogățit ilicit să le confiscăm averile. De aceea, în ultima perioadă de timp, acest lucru a fost o prioritate!”, a adăugat Kovesi la forumul cu tema “Reforma justiției și lupta împotriva corupției în perspectiva europeană”.

Aceasta a subliniat că realitatea a confirmat faptul că în foarte multe situații “persoana anchetată acceptă mai curând să meargă în pușcărie, să fie privată de libertate decât să i se confiște averea”.

Din sumele executate ar putea fi dublate salariile medicilor

Procurorul-șef anticorupție consideră că, dacă statul ar reuși să valorifice bunurile confiscate ca urmare a dobândirii ilegale a acestora, veniturile la bugetul de stat ar depăși 500 milioane de euro.

“Într-un an, procurorii DNA au indisponibilizat bunuri și valori de jumătate de miliard de euro. Poate 500 de milioane de euro nu pare o sumă foarte mare, dar, ca să vă faceți o idee, în România salariile medicilor într-un an sunt 300 de milioane de lei, deci am putea dubla salariile medicilor dacă această sumă ar fi executată efectiv sau am putea cofinanța proiectul de autostrăzi pe următorii trei ani”, a mai precizat Kovesi.

Ea a subliniat că independența DNA poate fi confirmată prin numărul mare de demnitari în cazul cărora s-a dispus ridicarea imunității, inclusiv parlamentari, miniștri sau prim-miniștri. În 2015, DNA a cerut ridicarea imunității în cazul a șase deputați, un senator și un judecător al Curții Constituționale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-10

TAGURI: sef, dna, bunuri, laudra codruta kovesi
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
10 Noi 2016

OARE GHITZA SEBASTIAN SI "MAFIA ASESOFTURILOR" CARE AU JUMULIT SUTE DE MILIOANE DE EURO DIN CONTRACTELE CU STATUL.....SA FIE VREO LEGATURA CU GENERALUL GHITZA SEFUL TRUPELOR DE SECURTATE DIN 1989 CARE A MASACRAT 2 AUTOBUZE CU TINERI MILITARI LA OTOPENI?.....CELEBRUL MASACRU-DIVERSIUNE PENTRU CARE A FOST GRATIAT DE ILIESCU....IAR JUNIORUL GHITZA DIN PLOPENI PRELUCRAT DE PALTANEA PENTRU NISTE AFACERI KUSHER CU OSAMA BIN LADEN PRIN BOSNIA LUI IZETBEGOVICI.......IA UN TREN DE MOTORINA KUSHER IN YUGOSLAVIA...SI DA-NE BANII IN DUBAI...NOI TRIMITEM NISTE KALASNIKOAVE DIN UCRAINA SI MOLDOVA LUI VIKTOR BOUT IN AFRICA..SI VREM NISTE DIAMANTE IN SIERRA LEONE...TOTUL E KUSHER.....ASASINAM SI NISTE AMBASADORI DACA NE DERANJEAZA.....STATUL ROMAN AFACERI CU TERORISTII PRIN DUBAI....SAMPANIE DE 3MII DE PARAI....TRAILES BAHTALO...STUPID PEOPLE...CAPITALISTI DE CUMETRIE....TERORISTII "NECUNOSCUTI" CU EPOLETI DIN 1989 AU AJUNS MLIARDARII "KUSHER" DIN DUBAI...TOTUL CU AJUTORUL C-I-A SI MICROSOFT....TRAIASCA TERORISMUL...URAAA URAAAA ALLAHU AKBAR LA COTROCENI....E KUSHER...SI MOSHCHEIA LA FEL....URAAAA....ALLAHU AKBAR....TRAIASCA PONTA-GHITZA-BIN LADEN...FRATIA MUSULMANA DE LA CORNU...TRAILES BAHTALO...STUPID PEOPLE
CROCODILUL FLAMAND
10 Noi 2016

GENERALUL GHITZA ARE PORECLA "UNQIULETZUL"?????....EU ASA AM AUZIT
DEGEABA LATRI
10 Noi 2016

Si vrea sa recupereze sumele indisponibilizate cu sefu Directiei Generale Executare Cauze Speciale...Ha...ha..ha...ha! As vrea sa vad cum se implica in recuperarea de la evazionistii din mafia combustibililor...integrii aia din jurul lui dudas, grofu si ....praful de pe toba
BOLNAV DE PROST
10 Noi 2016

UITE NA , A UITAT DE PESCARIU , COCOS , PATRICIU , RETROM , FLOTA , INTREPRINDERILE , MAFIA DIN BANCI ,
CROCODILUL FLAMAND
10 Noi 2016

HAI SA VA DAU SI LISTA CU TERORISTII DIN DUBAI>>>>>>SUNT ACEIASI OAMENI CARE L-AU ASASINAT LA VIENA PE MARIN CEAUSESCU......TOVARASII LUI DOM PROFESOR VOICULESCU ZIS-ANTENAGIUL ROMANIEI...SI TOVARASUL COPOS....CARE L-A INJUNGHIAT IMPREUNA CU GINO IORGULESCU PE NICU CEAUSESCU CU O SURUBELNTA IN BUCURESTI SI ULTEROR I-AU FURAT BANII DIN ELVETIA SI L-AU LICHIDAT COMPLET...DUPA CARE MAREA FIRMA CONNEX-GSM VODAFONE S-A FACUT CU BANI FURATI DE LA NICU CEAUSESCU DE GEORGICA COPOS SI AGENTII DIN DUBAI.......CARE AU AVUT SI OPERATIUNI IN BOSNIA SI IN IRAK.......BINEINTELES CU AL-QAIDA SI OSAMA BIN LADEN.....ASA CA INTRE TOVARASI...BROTHERS IN ARMS.......CE DRACU....TRAIM IN ROMANIA...AZILUL CELOR MAI MAR TERORISTI DE PE PLANETA....DE LA COTROCENI SI MAPN.....SI ACUM CAPITALISTII KUSHER DE CUMETRIE...TOTUL PE BANII VOSTRI...STUPID PEOPLE.....HA HA HA....MAFIA CU EPOLETI....TOVARASIII DIN F-S-N 1989 IMPREUNA CU TOVARASII DE LA WALL STREET..PRIETEN LUI BRUCAN...BRUCANIMEA MONDIALA
KODRUTA CIOLOSI
11 Noi 2016

HAI LA LUPTA IMPOTRIVA CORUPTIEI !
Random imageUltimele stiri

loading...