2017-01-22 16:12

EVENIMENT


Șefa CNADNR, acuzată că minte

 |  21:00
Șefa CNADNR, acuzată că minte

Operatorii privaţi de transport rutier de mărfuri şi persoane vor pierde aproape un miliard de euro din cauza blocajelor de trafic cauzate de ninsorile şi viscolul din ultimele trei săptămâni. Camioanele blocate pe drumurile naţionale şi autostrăzi consumă combustibil, în 48 de ore, de cel puţin 1,5 milioane de euro. Directoarea CNADNR, Daniela Drăghia este acuzată că minte susținând că TIR-urile sunt blocate din cauza zăpezii în zone unde codul este... verde.

Firmele de transport acuză Compania Naţională de Autostrăzi (CNADNR) că blochează circulaţia pe drumurile naţionale neafectate de ninsori. Secretarul general al Uniunii Naţionale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR), Radu Dinescu, ne-a declarat că sute de camioane stau blocate în judeţele Bihor, Cluj, Arad sau Timişoara, din cauza şefilor din CNADNR. “Directorii CNADNR,în frunte cu Daniela Drăghia, ne-au minţit. A fost nevoie de intervenţia ministrului transporturilor, Alexandru Nazare, pentru a se debloca drumurile naţionale pe care nu există nici un centimetru de zăpadă. Directorii CNADNR se cred stăpânii României”, ne-a declarat Radu Dinescu. Acesta a precizat că pierderile transportatorilor, în ultimele trei săptămâni, se ridică la cel puţin 800 milioane de euro. “Sunt pagube foarte mari. Între 800 şi 900 milioane de euro este factura pierderilor, inclusiv valoarea mărfurilor. Cea mai mare problemă este că nimeni nu răspunde pentru aceste «găuri negre» din economie”, a spus Dinescu.

FORT cere comisie de anchetă

Pe de altă parte, preşedintele Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), Augustin Hagiu, a adăugat că pierderile directe şi indirecte se ridică la peste 200 milioane de euro, fără valoarea mărfurilor.“Vom cere constituirea unei comisii de anchetă la nivelul Parlamentului care să ceară Curţii de Conturi să verifice raportările făcute de Compania de Autostrăzi privind cantităţile de material antiderapant. În contextul în care salina din Prahova produce 1.500 tone de sare pe zi, CNADNR anunţa că împrăştie 600 de tone de sare pe zi numai în judeţul Prahova. Cel puţin şase judeţe se aprovizionează cu sare de la Slănic Prahova”, a mai precizat Hagiu.

CNADNR îşi face imagine prin verificarea contractelor de deszăpezire

După ce au dublat din vorbe numărul de utilaje şi cantităţile de material antiderapant, conducerea CNADNR a solicitat Curţii de Conturi a României verificarea derulării contractelor de întreţinere. “Vă rugăm să binevoiţi a analiza şi a dispune asupra posibilităţii introducerii în programul de activitate a unor misiuni de control a căror arie de verificare să cuprindă acordurile-cadru şi contractele subsecvente încheiate în baza acestora, pentru perioadele de derulare care nu au făcut obiectul unei acţiuni de control până în prezent”, se arată în adresa transmisă de CNADNR către Curtea de Conturi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-03-17

TAGURI: cnadnr, deszapezireComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

LAURENTIU
15 Feb 2012

De unde sa stie "directoarea" asta ce inseamna blocaje, material antiderapant, sare si altele? - din birou nu poti vedea nimic din tot ce este afara.Ea are sarcina sa stea in birou sa gandeasca cum mai poate fura acum pe ultima suta de metri tot ce se mai poate.Ea nu stie decat "spaga" si soferi.ATAT poate ATAT arata.Cel mai vinovat pentru toate astea se face Anca Boagiu care o sustine in continuare pentru ca aduce foarte multi bani acolo unde este nevoie.MERITA SA FIE AMBELE IN ACEEASI CELULA. Nu doar contractele de intretinere trebuiesc verificate, absolut toate contractele semnate sau incheiate in timpul "draghia" sunt umflate rau la cererea ei si a celor mai mari ca ea, toate trebuiesc verificate.
MOROMETE
15 Feb 2012

Dacă ne uităm în structura organizatorică a mastodondului, cnadnr, ce observăm ? 1. este condusă de 17 directori, unii drăghia şi epure, deţin căte două direcţii (v.organigrama), 2. are 490 de salariaţi, 3. are în subordine: - 7 DRDP-uri, direcţii regionale, cu 7 dir.gen, 7 dir. adj, 7 dir.ec... - 44 SDN-uri, secţii de drumuri, cu 44 de şefi şi 44 de adj, - institut de cercetare ? CESTRIN. Asta în condiţiile când administrează doar 8% din totalul drumurilor tării. De câţiva ani, 8 la număr, compania a fost condusă de pdl, atunci, mă întreb cine a încheiat contracte păguboase ?
TIBI
15 Feb 2012

Circulatia mijloacelor de transport in comun pe DN 71 (intre Moroeni-Cota 1000) este oprita de peste o saptamana (azi fiind 15.02.2012). In vreme ce autoritatile din jud. Prahova si-au curatat portiunile lor de drum, Prefectura Dambovita si Consiliul Judetean D-ta (condus de Florin Popescu – PDL) da dovada (inca o data) de incompetenta in rezolvarea situatiei. Din cele 4 curse zilnice ale Mondotrans (Targoviste-Brasov) nu circula nicio cursa. Sunt oameni ramasi in Brasov care nu pot ajunge in Dambovita pentru ca o portiune de drum de cativa km nu este curatita corespunzator de gheata.
BEBE
15 Feb 2012

nu numai ca minte. este penala si produce pt orcine dar nu singura.are ajutoare si la parchetul de pe langa ..cnadr..timisoara. vezi firma cea mai tare din timis fiade srl ce a construit centura caransebes alaturi de copisa
ION
15 Feb 2012

DRAGHIA RIMEAZA CU PUSCARIA......Cum Dumnezeu nu s-a sesizat nimeni pana acum ca de cand au aparut problemele cu zapada...Doamna de asfalt a romaniei nu a iesit nici macar cu o declaratie de presa.Baga la inaintare directorasi care nu au avut treaba cu intretinerea de drumuri pana acum si ea ....A...ea nu stie sa vorbeste .... are sindromul tourette (toata lumea din cnadnr stie asta...si nu numai). Nu se poate abtine si de asta nu iese pe post... Si s-ar ineca de la guma de mestecat ..ca o tine in gura de cand s-a intors din china..( guma o tine in gura...si nu numai)...
INZAPEZIT IN VRANCEA
19 Feb 2012

Draghia a murit nu o mai balacariti ca a balacarit-o dzeu destul . De doua luni nici dracu nu a mai vazut-o la televizor si lumea vorbeste ca ar fi murit de lene in fata televizorului cand lumea murea in zapada cu adevarat. E pe lista de .. eject" a lui Basescu .Putintica rabdare dle Hagiu ( un lider adevarat al transportatorilor )

Adauga un comentariu

Random image