2018-07-18 23:32


Şefa SIVECO loveşte cu Antena 3 în patronul România TV. Irina Socol îi dă restart lui Sebi Ghiţă

 |  21:00
Şefa SIVECO loveşte cu Antena 3 în patronul România TV. Irina Socol îi dă restart lui Sebi Ghiţă

În 20 martie, stăpânul ASESOFT, deputatul PSD Sebastian Ghiţă, a ordonat difuzarea unui reportaj la televiziunea sa de nişă, România TV, prin care dezvăluia că SIVECO a participat la fraudarea cu 40 milioane de euro a Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate.

Ghiţă a împrăştiat „pe sticlă” sângele IT-istei Irina Socol folosindu-se de un raport al Corpului de Control al prim-ministrului Victor Ponta. După cinci zile, Socol a reacţionat prin intermediul Antenei 3 şi a arătat că şi Sebastian Ghiţă, la rândul lui, a pus umărul la devalizarea bugetului lui Emil Boc, în 2010, cu 15 milioane de euro.

Acţionarii SIVECO România sunt: Siveco Olanda - 42,2%, Enterprise Investors - 22,5% şi Intel Capital - 10%, plus mai multe persoane fizice: Irina Socol - 10,98%, Mihail Rădăşanu - 7,62%, Gabriel Ilia - 2,68%, Daniela Bichir - 0,14% şi Ecaterina Crusti - 0,14%.

Imediat după difuzarea „pe sticlă” a reportajului arţăgos ordonat de Ghiţă, acţionarii SIVECO România i-au cerut Irinei Socol să reacţioneze la acuzaţiile de corupţie enunţate de deputatul PSD. Ieri, Socol s-a conformat şi a băgat un virus în hardul lui Ghiţă.

După cinci zile de căutări febrile prin redacţiile media din Bucureşti, Irina Socol a găsit înţelegere la Antena 3 ca să se răzbune pe colegul său de breaslă, Sebi Ghiţă. Prin intermediul unui reportaj difuzat, ieri, de postul lui Dan Voiculescu, şefa SIVECO îl acuză pe Ghiţă că s-a folosit de ASESOFT International, aflată într-un parteneriat cu alte două companii - Teamnet International SRL şi Star Storage SRL -, ca să obţină ilegal un contract de la Agenţia de Mediu, în valoare de 15 milioane de euro.

Potrivit contractului incriminat de Socol, ASESOFT îşi lua angajamentul să pună la punct şi să gestioneze timp de doi ani un sistem informatic prin care să fie centralizate şi analizate toate informaţiile din domeniul protecţiei păsărilor sălbatice, a florei şi a faunei sălbatice. Pentru a arăta corupţia practicată de Ghiţă, specialiştii lui Socol au declarat presei că respectivul program ar fi putut să coste statul maxim 3 milioane de euro.

De fapt, întreaga manevră de devalizare a Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului (ANPM) a fost pusă la cale de Ghiţă prin organizarea unei licitaţii restrânse pentru atribuirea unui contract, în valoare de 15 milioane de euro, pentru un proiect care viza protecţia florei şi faunei sălbatice. Potrivit Antenei 3 – informată, la rândul ei, de sursa Irian Socol -, la licitaţie au participat trei firme, dar contractul a fost câştigat de societatea deputatului PSD Sebastian Ghiţă, ASESOFT International, aflată într-un parteneriat cu alte două companii, Teamnet International SRL şi Star Storage SRL.

Mai mult, în reportajul difuzat de Antena 3 pe cheltuiala Irinei Socol se afirmă că Emil Boc a dat 15 milioane de euro din banii contribuabililor pentru ca Sebi Ghiţă să fure de la Elan Schwartzenberg o parte din Realitatea TV şi să înfiinţeze România TV.

Iar ca să încălzească şi mai mult hardul lui Sebi, Antena 3 a reamintit, în finalul reportajului, povestea naşterii postului de nişă România TV.

Pe 23 octombrie 2011, postul Realitatea TV a fost împărţit în două: Realitatea lui Elan Schwartzenberg şi cea a lui Sebastian Ghiţă.

Elan Schwartzenberg, împreună cu echipa sa, au mutat întregul proces de emitere a semnalului la noul sediu al televiziunii - clădirea Willbrook - şi l-a lăsat pe Sebastian Ghiţă să emită de la vechiul sediu din Casa Presei, fără ca semnalul său tv să mai fie preluat de cablişti. Cele două televiziuni au purtat timp de câteva zile aceeaşi siglă. În urma unor procese, televiziunea lui Sebastian Ghiţă şi-a schimbat numele în România TV - pe scurt, RTV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-08-22

Mai multe imagini:
Şefa SIVECO loveşte cu Antena 3 în patronul România TV. Irina Socol îi dă restart lui Sebi Ghiţă
zoom
Şefa SIVECO loveşte cu Antena 3 în patronul România TV. Irina Socol îi dă restart lui Sebi Ghiţă
zoom

TAGURI: sefa siveco, antena 3, romania tv, sebi ghita

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova