2018-12-11 09:14


Șefi din Poliția de Frontieră Giurgiu și Calafat, REŢINUŢI de DNA pentru fapte de corupţie

 |  18:38
Șefi din Poliția de Frontieră Giurgiu și Calafat, REŢINUŢI de DNA pentru fapte de corupţie

Ionuț Damian, șef Serviciu Control Trafic Frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, și Costel Simion, adjunct al șefului Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat au fost reţinuţi de procurorii DNA Craiova pentru mai multe fapte de corupție, printre care și luare de mită.

Ionuț Damian este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi trafic de influență, în timp ce procurorii DNA îl cercetează pe Costel Simion de instigare la abuz în serviciu, luare și dare de mită și cumpărare de influență.

Procurorii DNA au mai dispus reţinerea lui Ovidiu Cotoi, agent de poliție în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Calafat, acesta fiind acuzat pentru dare de mită.

Cei trei urmează să fie prezentați Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

DNA a precizat, într-un comunicat de presă, că „în toamna acestui an, Costel Simion i-a solicitat lui Ionuț Damian să-și îndeplinească în mod abuziv sarcinile de serviciu privind verificarea activității de serviciu a agentului de poliție Ovidiu Cotoi, cerându-i practic să efectueze o cercetare administrativă formală, lucru pe care acesta l-a și făcut”.

"În urma efectuării 'cercetării' respective, inculpatului Cotoi i-a fost aplicată o sancțiune simbolică, deși faptele de care se făcea vinovat acesta erau de o gravitate ridicată. În 11 noiembrie, pentru a 'recompensa' activitatea desfășurată de șeful lor, inculpatul Simion i-a solicitat în mod direct agentului de poliție să-i remită unele bunuri pentru a le transmite în ziua următoare inculpatului Damian, cu ocazia deplasării în localitatea Giurgiu. Din datele existente la dosarul cauzei, a rezultat că Simion i-a solicitat lui Cotoi să-i remită produse alimentare (pește), pentru a le transmite, la rândul său mai departe, către șeful lor, aspect cu care agentul de poliție a fost de acord", se arată în comunicatul DNA.

Potrivit anchetatorilor, în acel scop, au fost remiși trei pești și o sticlă de whisky 0,7 l.

Procurorii mai precizează că Simion i-a promis și oferit lui Ionuț Damian bunuri procurate personal pentru ca acesta din urmă să intervină la inspectorul-șef în favoarea sa, în sensul de a rezolva avansarea unei rude de-a lui în cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Calafat și posibil și alte aspecte privind propria carieră.

Anchetatorii au găsit în autoturismul de serviciu aparținând lui Costel Simion bunuri alimentare și băuturi care urmau să fie predate, în cursul aceleiași zile, lui Ionuț Damian. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-13

TAGURI: sefi, politie, frontiera, giurgiu, calafat, retinut, dna, coruptie
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CORUPTIE SI LA CFR CALATORI ??
13 Noi 2015

Mai este o luna pana cand mersul trenurilor de calatori se va schimba din nou. Insa, deja directorii generali ai CFR Calatori si CFR SA impusi de fostul ministru al Transporturilor-Ioan Rus, Iosif Szentes si Dan Costescu, aproape au finalizat noul mers al trenurilor pentru anul viitor. Insa, potrivit informatiilor , cei doi directori, dar in mod special Iosif Szentes, a avut grija sa „țeasa” mersul trenurilor in interesul operatorilor privati de transport feroviar de calatori. Astfel, in noul mers, care va intra in vigoare la 12 decembrie 2015, vor fi incluse o multime de trenuri ale operatorilor privati, circa 30-40 de garnituri, pe rutele cele cele mai rentabile ale CFR Calatori, la ore de traficmaxim si cu doar 10-15 minute inainte de plecare din statie a trenurilor operate de compania de stat. Adica, sunt incluse in grafic ca sa fure clientii de la CFR Calatori si astfel trenurile de stat sa mearga goale iar ale privatilor sa fie pline de calatori. Aceste aranjamente sunt deja tesute perutele Ploiesti-Bucuresti si retur, Bucuresti-Brasov, Ploiesti-Buzau, Bucuresti-Craiova, Timisoara-Arad, Brasov- Sf Gheorghe- Miercurea Ciuc si multe alte rute pe care smecherii din Ministerul Transporturilor, CFR Calatori si CFR SA le stiu si le aranjeaza de ani buni. Practic , CFR Calatori este sabotata direct de catre directorul general Iosif Szentes si de cel de la CFR SA- Dan Costescu, si astfel, incasarile companiei de stat se vor reduce substantial iar in acest mod se indreapata rapid spre faliment, spre marea bucurie a baietilor destepti care roiesc in jurul caii fertate. De noul mers al trenurilor va beneficia in primul rand „Regiotrans” Brasov, dirijata acum de catre Valentin Dorobantu, fostul director care a devalizat CFR Calatori. Pe masa ministrului Transporturilor- Iulian Matache au ajuns deja o multime de sesizari in acest sens, mai ales la adresa lu Iosif Szentes, dar degeaba, cainii latra, trenul trece, iar baietii destepti isi umfla
CORUPTIE?
13 Noi 2015

... conturile cu banii de la stat. Iosif Szenteş, garantul băieţilor deştepţi. Prin manevrele girate in anul trecut si anul asta de catre fostul ministru al Transporturilor- Ioan Rus, si acum de catre Iulian Matache, s-a ajuns ca CFR Calatori sa fie la un pas de a fi trasa pe linie moarta. Practic, prin subfinantarea si impunerea unui management dezastruos s-a facut si se fac jocurile operatorilor privati de transport feroviar de calatori, ceea ce va conduce la falimentarea companiei de stat. Nu trebuie omis faptul ca udemeristul Iosif Szentes este cel care impreuna cu fostul director Valentin Dorobantu, au tesut, incepand din 2012, mersul trenurilor de calatori in interesul operatorilor privati. Intre timp, operatorii privati de transport feroviar de calatori continua sa pirateze pe multi bani publici CFR Calatori cu ajutorul baietilor destepti din minister si compania de stat. De fapt, prin Ministerul Transporturilor se vehiculeaza ideea ca de la numirea lui Iosif Szentes la sefia CFR Calatorii, adevaratul director este tot Valentin Dorobanu, aflat astazi la butoanele societatii private Regiotrans Brasov. Dl. Ghiocel Iulian Matache ,Ministrul Transporturilor, nu vede nu aude dar stie…
Random imageUltimele stiri


loading...