2018-12-15 16:29


Șeful Poliției Rutiere Teleorman a fost reținut de DNA

 |  20:50
Șeful Poliției Rutiere Teleorman a fost reținut de DNA

Comisarul Dănuț Dobre, șeful Serviciului Poliției Rutiere din cadrul IPJ Teleorman, a fost reținut de procurorii Direcției Naționale Anticorupție în dosarul privind fapte de corupție în legătură cu obținerea frauduloasă a permiselor de conducere. Dănuț Dobre este acuzat de trafic de , luare de mită , complicitate la abuz în serviciu și la favorizarea făptuitorului.

El a fost adus cu mandat la DNA pentru audieri după ce anchetatorii au efectuat  mai multe percheziții în județul Teleorman. În dosar, a fost reținut și procurorul Ovidiu Toma de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, pentru abuz în serviciu , favorizarea făptuitorului   și influențarea declarațiilor.

Dănuț Dobre este suspectat că ar fi primit ca mită bani, țuică și alimente perisabile, pentru a ajuta mai multe persoane să obțină permise de conducere sau să scape de amenzi, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Mita ar fi fost dată în schimbul intervențiilor pe lângă unii ofițeri și agenți din subordine, dar și pe lângă angajați ai Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, Teleorman.

În plus, Dănuț Dobre este suspectat că ar fi intervenit pe lângă procurorul Ovidiu Toma pentru a clasa un dosar. În schimbul soluției de clasare a dosarului, polițistul a intervenit pe lângă un agent din cadrul SPCRPCÎV Teleorman, pentru ca acesta să-l declare admis la proba practică de obținere a permisului de conducere pe un nepot al magistratului.

Conform acelorași surse, la nivelul Poliției Rutiere și SPCRPCÎV Teleorman, au fost identificați mai mulți ofițeri și agenți care au derulat activități infracționale în legătură cu obținerea frauduloasă, contra unor sume de bani, a permiselor de conducere, fiind efectuate totodată intervenții pentru aplicarea unor sancțiuni mai blânde unor șoferi care încălcaseră legislația rutieră.

În această cauză au fost efectuate azi dimineață mai multe percheziții, inclusiv la Serviciul Poliției Rutiere și la SPCRPCÎV Teleorman.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-18

TAGURI: rutiera, permise, retinut, dobre
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...