2017-01-21 23:41

EVENIMENT


Șeful ADS, baricadat în birou

 |  10:00
Șeful ADS, baricadat în birou

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, l-a „zburat”pe şeful Agenţiei Domeniilor Statului, Radu Mircea Cristescu, în urma dezvăluirilor publicate în “Puterea” privind abuzurile comise de fostul preşedinte al ADS. În locul acestuia, ministrul Tabără l-a numit interimar, prin Ordinul 1.268/06.09.2011, pe vicepreşedintele ADS, Adrian Didă.

Valeriu Tabără a explicat că preşedintele ADS a fost demis din cauza unor nereguli constatate în urma controlului efectuat în Agenţie de către Corpul de Control. “Preşedintele ADS a fost demis din cauza unor nereguli constatate în urma controlului efectuat în Agenţie, dar şi în urma unor informaţii apărute în presă legate de activitatea Agenţiei. Conform legii, interimatul este asigurat de vicepreşedintele ADS, Adrian Didă, până când vom numi noul preşedinte”, a declarat Tabără, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, surse ministeriale ne-au declarat că Adrian Didă s-a prezentat la Agenţia Domeniilor Statului pentru preluarea temporară a atribuţiilor de preşedinte al ADS, numai că fostul preşedinte al Agenţiei a refuzat să elibereze biroul şi s-ar fi baricadat în cabinet. “Adrian Didă a fost dimineaţă la Agenţia Domeniilor Statului pentru preluarea funcţiei de preşedinte. Au existat anumite probleme privind preluarea noilor sale atribuţii. Acesta nu a stat prea mult la ADS şi a plecat la Ministerul Agriculturii. La sediul ADS nu a venit un fax sau o notificare prin care să fim anunţaţi de schimbarea directorului. Radu Cristescu nu este în sediul ADS şi nu ştim cine este noul preşedinte”, ne-au explicat sursele citate. Potrivit acestora, fostul şef al ADS şi-ar fi luat câteva zile libere pentru a-şi “salva” pielea.

Nota Corpului de Control, obiect de studiu pentru DNA şi Parchet

Ziarul “Puterea” a intrat în posesia unui document-bombă, redactat recent de Corpul de Control. În nota privind verificările efectuate la ADS, semnată de ministrul Valeriu Tabără în data de 21 iulie, inspectorii Corpului de Control îi recomandau ministrului Tabără demiterea şefului ADS, Radu Cristescu, şi încetarea delegării pe funcţiile de conducere a şefilor din cadrul ADS, Aneta Brezoianu, Daniela Dragu, Nicoleta Căvescu, Lucreţia Acea şi Dănuţ Drigă, persoanele implicate în cazurile Agrofam Holding şi Vitifam. Conducerea ADS, în frunte cu Radu Cristescu, este acuzată că ar fi creat un prejudiciu de câteva milioane de euro, prin favorizarea firmelor deţinute de omul de afaceri Ştefan Poienaru, respectiv Vitifam şi Agrofam Holding.

Nota Corpului de Control a fost trimisăprocurorilor DNA şi Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-04-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image