2017-01-21 04:14

EVENIMENT


Şeful CJ Brăila, audiat la DNA

 |  19:50
Şeful CJ Brăila, audiat la DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, a fost audiat la DNA, în dosarul legat de finanţarea campaniei electorale a fostului lider al PSD, Mircea Geoană. Bunea a ajuns la DNA în cursul dimineţii. Alături de şeful CJ Brăila, în dosar este cercetat şi patronul InterAgro, Ioan Niculae.

Şeful CJ Brăila şi preşedinte, în acelaşi timp, al PSD Brăila, Gheorghe Bunea Stancu este acuzat de abuz în serviciu, iar în dosar este cercetată şi activitatea firmei controlate de Sorin Ovidiu Vîntu, Insomar.

Mircea Geoană a precizat, referindu-se la informaţiile apărute în presă privind cercetări ale DNA în legătură cu finanţarea campaniei sale pentru Preşedinţie în 2009, că nu are cunoştinţă despre sume cerute ilegal în acest scop şi că ar trebui întrebaţi Hrebenciuc, trezorierul şi secretarul general. „Nu am nici un fel de cunoştinţă despre sume de bani solicitate în mod ilegal pentru finanţarea campaniei prezidenţiale din 2009. Sper ca situaţia descrisă de mass-media să-şi găsească foarte rapid răspuns în justiţie, pentru că nu vreau în nici un fel ca numele meu să fie legat, chiar şi în calitate de martor, de practici ilegale de finanţare a campaniilor electorale”, a declarat Mircea Geoană.

„Influenţa politică" a lui Bunea Stancu

Bunea Stancu şi-a exercitat influenţa politică, potrivit anchetei, pentru a-l determina pe Ioan Niculae să promită remiterea unei sume de un milion de euro care să fie direcţionaţi în vederea susţinerii cheltuielilor generate de campania electorală, iar în ce priveşte modalitatea efectivă de plată, conform înţelegerii, respectivele sume să fie furnizate indirect, prin achitarea unor facturi, debite ale respectivei entităţi politice ce îi erau puse la dispoziţie.

„În contextul infracţional prezentat mai sus, s-a folosit ca paravan al acestor operaţiuni ilegale relaţionarea comercială dintre InterAgro şi Insomar, cea din urmă prestând aparent diferite servicii care în realitate au fost fictive, fiind plăsmuit un contract cu obiect nereal, tocmai pentru a oferi acoperire realei destinaţii a sumelor de bani plătite de Ioan Niculae. Mai concret, între SC Insomar şi SC InterAgro SA s-a încheiat contractul de prestări servicii cu numărul 138 din 3.09.2009, având ca obiect realizarea de către Insomar a unui studiu de piaţă privind sectorul construcţiilor din România: perspective, tendinţe, evoluţii, valoarea contractului fiind de 150.000 de euro, inclusiv TVA”, susţin procurorii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-10

TAGURI: Bunea_stancu, mircea_geoana, ioan_niculae, insomarComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image