2017-01-23 23:02


Şeful CSM, indignat de „atenţionările” lui Adrian Năstase la adresa magistraţilor

 |  18:52
Şeful CSM, indignat de „atenţionările” lui Adrian Năstase la adresa magistraţilor

PreşedinteleCSM, Horaţiu Dumbravă, afirmă că în urmă cu câteva săptămâni a primit douăscrisori de atenţionare din partea unei părţi într-un dosar penal aflat perolul instanţei supreme, fost premier, în prezent deputat, Dumbravă apreciindcă "imaginea justiţiei e pusă sub semnul întrebării de clasapolitică".

PreşedinteleCSM a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă susţinută după şedinţa debilanţ a Curţii de Apel Târgu-Mureş, că a primit, în urmă cu câteva săptămâni,două scrisori de atenţionare din partea unei părţi într-un dosar penal aflat perolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, fost prim-ministru, în prezent deputat,transmite corespondentul Mediafax. Dumbravă a afirmat că persoana respectivăare tot dreptul să spună public dacă o chestiune din dosar i se pare anormală,însă la CSM a primit şi o "atenţionare" din partea respectivuluipolitician, trimisă de la Camera Deputaţilor. "Este oarecum uimitor,imaginea justiţiei este pusă sub semnul întrebării de chiar clasa politică. Amavut, acum două-trei săptămâni, două scrisori de atenţionare din partea uneipărţi într-un dosar de la ÎCCJ, fost prim-ministru, în prezent deputat. Sigur,are tot dreptul să iasă şi să spună când apare o chestiune care i se pareanormală într-un dosar penal, să spună public că nu i se face justiţie cum artrebui. Însă atunci când trimiţi o informare de la Camera Deputaţilor şisemnezi în calitate de politician, sigur că atunci apare o problemă de atingereadusă aparenţei independenţiei în justiţie. Şi în aceeaşi informare să arunci oafirmaţie extrem de gravă la adresa independenţei justiţiei, şi anume că toţijudecătorii de la ÎCCJ sunt unelte politice", a spus Dumbravă.

Ela subliniat că un astfel de fapt este "foarte greu de reparat" dacăreprezentanţii justiţiei nu spun "Stop, ajunge cu astfel de afirmaţii,dovediţi-le!". Dumbravă a spus că a sesizat Inspecţia Judiciară referitorla problemele semnalate de respectivul politician, parte în dosar, "să sevadă dacă e sau nu real ce spune", însă atenţionarea trimisă de la CameraDeputaţilor la CSM o percepe "ca o atingere adusă independenţei justiţiei,la nivel aparent". "Nu o spun ca preşedinte al CSM, ci ca membru al CSM,ca magistrat. Nu e bine ca în astfel de cazuri clasa politică să arunce anatemaasupra unei întregi elite, asupra unei întregi profesii. Nu e normal saucorect, având în vedere că aceste afirmaţii vin din partea unei alte puteri înstat. Trebuie respectată independenţa justiţiei, din perspectivaaparenţei", a spus Dumbravă.

Elnu a dorit să precizeze dacă se referă la Adrian Năstase, arătând însă cărespectivele scrisori sunt publice şi au apărut "una după alta" şi peblogul politicianului, "membru al Camerei Deputaţilor, fostprim-ministru". Cu toate acestea, singurul fost premier, ajuns acumdeputat, având un dosar pe rolul instanţei supreme şi care a făcut pe blogulpersonal referiri la magistraţii de la Înalta Curte nu este decât AdrianNăstase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-04-26

Mai multe imagini:
Şeful CSM, indignat de „atenţionările” lui Adrian Năstase la adresa magistraţilor
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SOCRATE
15 Feb 2011

Tare mi-e teama ca TB il controleaza deja pe seful CSM-ului, onorabilul Horatius Dumbrava, care are un dosar in coasta. luju.ro a publicat recent un set de fotografii cu care ar fi fost santajat Dumbrava. Cred ca nu au fost decat o mostra dintr-un album foto mai voluminos, extras din dosarul domnului Dumbrava. Altfel, nu se explica declaratiile dumisale complet gratuite la adresa domnului Adrian Nastase, care nu a facut decat sa-si exercite un drept legal de sesizare a CSM-ului. Sesizarile se pa
Random image