2017-01-24 15:20


Şeful Gărzii de Mediu Caraş-Severin, acuzat că a luat credite de un milion de euro în numele unor angajaţi

 |  17:29
Şeful Gărzii de Mediu Caraş-Severin, acuzat că a luat credite de un milion de euro în numele unor angajaţi

Comisarul-şef alGărzii de Mediu Caraş-Severin, Marius Cârpean, este acuzat că a contractatcredite în numele angajaţilor firmelor sale, valoarea împrumuturilorridicându-se la un milion de euro.

Comisarul-şefle-a cerut foştilor salariaţi de la mai multe firme pe care le avea să-l ajutecu credite bancare ca să repună societăţile pe piciore. Patronul s-a angajat săplătească ratele şi dobânzile şio perioadă s-a ţinut de promisiune, însădin 2009 nu a mai plătit, iar acum oamenii s-au trezit cu executorul la uşă. Oameniispun că au fost de acord să ia creditele după ce patronul i-a asigurat că le vaachita ratele. „Patronul firmei mi-a cerut o sumă anume de bani.20.000 demii de euro, bani pe care trebuia să-i achite în cinci ani.În momentul defaţă mai are de achitat în jur de 50.000 de lei.De câte ori l-am căutat,nu l-am găsit. Ba era la şedinţă, ba era plecat pe teren”, a declarat un fostsalariat.

Oamenii mai spuncă salariile le-au fost mărite pentru trei luni, astfel încât şeful Gărzii deMediu Caraş să poată obţine mai mulţi bani de la bancă. La rândul său, actualulşef de la Garda de Mediu spune că a vorbit cu executorii şi că va încerca săplătească în fiecare lună o parte din datorii. „Suma totală a fost în jur de 40miliarde de lei vechi, în jur de un milion de euro.În perioada respectivăam plătit aceste credite, cu rate eşalonate în fiecare lună, respectiv 750 demilioane, bani vechi, până în 2009, când, din cauza crizei, firma a intrat înincapacitate de plată”, a declarat Marius Cârpean.

Mai mulţi dintrefoştii angajaţi ai comisarului-şef au depus plângere la Poliţie. „Au fostdepuse mai multe plângeri împotriva bărbatului, pe numele angajaţilorsocietăţilor pe care bărbatul le administra sau la care era asociat. În prezentse efectuează cercetări cu privire la cele sesizate, sub coordonareaParchetului de pe lângă Judecătoria Reşiţa”, a declarat purtătorul de cuvânt alIPJ Caraş-Severin, Ancuţa Cărbunaru. Creditele au fost făcute de peste 100 depersoane, între anii 2005 şi 2008, perioadă în care actualul şef de la Garda deMediu Caraş-Severin era patron la mai multe firme.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-10-24Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image