2017-01-20 06:01

EVENIMENT


Şeful Mossadului a fost la americani ca să înceapă războiul cu Iranul

 |  23:29
Şeful Mossadului a fost la americani ca să înceapă războiul cu Iranul

Şeful Mossadului (serviciul israelian de spionaj), Tamir Pardo, s-a deplasat duminică la Washington pentru a discuta cu autorităţile americane despre un eventual atac al armatei israeliene împotriva instalaţiilor nucleare ale Iranului, relatează marţi mass-media israeliană, preluată de AFP.

Astfel de vizite ale şefului Mossadului sunt de obicei secrete. Însă, de data aceasta, informaţia a fost divulgată 'accidental' de către preşedintele Comisiei de informaţii din Senatul american, Dianne Feinstein, în cursul audierii principalilor responsabili ai serviciilor americane de informaţii. Ulterior, televiziunea israeliană a anunţat, că în cursul vizitei sale în SUA, şeful Mossadului a abordat şi posibilitatea ca Israelul să atace unilateral Iranul, potrivit Agerpres.

Preşedintele statului evreu, Shimon Perez, a reafirmat marţi că 'nu trebuie exclusă nici o opţiune împotriva programului prin care Iranul caută să se doteze cu arme de distrugere în masă'.

În luna octombrie, mass-media israeliană relata că primul ministru, Benjamin Netanyahu şi ministrul Apărării, Ehud Barak, erau favorabili declanşării unei acţiuni militare împotriva Iranului, dar serviciile de informaţii israeliene, printre care şi Mossadul, se opuneau unei astfel de operaţiuni.

În cursul audierii la Comisia de Informaţii din Senatul american, James Clapper, directorul naţional al serviciilor de informaţii americane (DNI), a declarat că Israelul vede în aspiraţia Iranului de a obţine arme nucleare o 'continuă ameninţare' în plan regional şi internaţional.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639553-10-17

TAGURI: israel, evreu, razboi, iran, mossad, spionaj, suaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image