2019-02-20 19:45


Şeful Parchetului Sibiu, judecat pentru 169 de infracţiuni. Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe prim-procurorul din Sibiu, alături de un acţionar al grupului de firme Atlassib şi de un ofiţer SRI

 |  19:29
Şeful Parchetului Sibiu, judecat pentru 169 de infracţiuni. Procurorii anticorupţie l-au trimis în judecată pe prim-procurorul din Sibiu, alături de un acţionar al grupului de firme Atlassib şi de un ofiţer SRI

DNA l-a trimis înjudecată, în stare de arest, pe Florin Apostu, prim-procuror al ParchetuluiJudecătoriei Sibiu, care a dispus într-un număr de 56 de dosare penale soluţiide netrimitere în judecată în numele unor procurori din subordinea sa, fără caaceştia să aibă cunoştinţă despre aceste aspecte.

FlorinNicuşor Apostu - fost coleg, la Sibiu, al actualului procuror general alRomâniei, Codruţa Kovesi - a primit de la Ilie Carabulea contravaloarea uneirevizii auto în sumă de 4.000 lei, în schimbul căreia ar fi trebuit să-l ajuteîn promovarea unui recurs în interesul legii, în sensul că va interveni pelângă şeful Ministerului Public. Ilie Carabulea este administrator la SC StarMotors SRL Sibiu şi SC Atlassib SRL Sibiu, iar Parchetul Judecătoriei Sibiu,condus de Florin Apostu, avea în lucru 196 de dosare penale referitoare laactivitatea firmelor. Apostu este acuzat de şapte infracţiuni de luare de mită,două infracţiuni de trafic de influenţă, o infracţiune de fals material înînscrisuri oficiale şi o infracţiune de uz de fals în legătură directă cuinfracţiunile de corupţie, reţinere sau distrugere de înscrisuri, douăinfracţiuni de favorizare a infractorului, patru infracţiuni de fals îndeclaraţii, 56 infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale şi 56 infracţiunide uz de fals. Totodată, va fi judecat şi ofiţerul SRI Tiberiu Narcis Popescudin cadrul Secţiei Judeţene de Informaţii Sibiu, tot în stare de arestpreventiv, pentru trei infracţiuni de dare de mită, complicitate lainfracţiunea de favorizare a infractorului, complicitate la infracţiunea dereţinere sau distrugere de înscrisuri, complicitate la infracţiunea de falsmaterial în înscrisuri oficiale, în formă continuată, complicitate lainfracţiunea de uz de fals. Ilie Carabulea, asociat şi administrator alsocietăţilor comerciale din cadrul Atlassib Holding Sibiu, va fi judecat,pentru dare de mită şi cumpărare de influenţă, alături de Sebastian DumitruCârstea, director la Liceul „Carol I“ din Sibiu, şi Mihaela Izabela Cârstea, acuzaţide fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, complicitate lainfracţiunea de dare de mită, şi de Nicolae Boţa, acuzat de dare de mită.

A promis influenţă pelângă procurorul general al României

Potrivitrechizitoriului, în cursul lunii septembrie 2010, Florin Apostu a primit de laIlie Carabulea contravaloarea unei revizii auto în sumă de 4.000 lei pentru a-lsprijini în promovarea unui recurs în interesul legii, lăsându-l să creadă căare influenţă asupra procurorului general al României. Revizia a fost facturatăîntre SC Star Motors SRL Sibiu şi SC Atlassib SRL Sibiu, ambele fiind firmelelui Carabulea. În perioada 2006 - octombrie 2010, Apostu a folosit în modexclusiv şi consecutiv două autoturisme marca Audi A8 şi VW Passat achiziţionateîn baza unui contract de leasing financiar între SC Atlassib Leasing IFN SASibiu şi SC Intermedia SRL Sibiu, ambele societăţi fiind membre ale holdinguluiAtlassib condus de Carabulea. Cele două societăţi comerciale au achitat, pentruApostu, TVA aferentă acestora şi contravaloarea avansului auto, în condiţiileîn care, la nivelul anului 2010, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu a avutîn instrumentare un număr de 196 de dosare penale referitoare la activitateafirmelor lui Carabulea. În aceste dosare, Apostu a dat soluţii şi a verificatsoluţiile date de procurorii subordonaţi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-12-18
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...