2017-01-18 01:30

EVENIMENT


Şeful Poliţiei Române încurajează folosirea armamentului din dotare

 |  19:17
Şeful Poliţiei Române încurajează folosirea armamentului din dotare

ŞefulPoliţiei Române, chestorul Liviu Popa, a declarat, ieri, într-o conferinţă depresă, că îi încurajează pe poliţişti să folosească pistolul din dotare fiindcă„este o formă de fermitate de care Poliţia are nevoie”, apreciind că „pistolulnu este făcut ca să faci cipcă cu el”.

ChestorulLiviu Popa a făcut aceste declaraţii după ce a aflat că, în weekend, poliţiştiiau tras focuri de armă într-un cartier al Bistriţei, în timp ce urmăreau unsuspect pe care nu l-au prins. „Focurile de armă nu sunt irosite dacă suntfolosite legal. Este o formă de fermitate de care Poliţia are nevoie. Încurajezfolosirea armamentului. Pistolul nu e făcut ca să faci cipcă (dantelă,împletitură - n.r.) cu el. Fermitatea Poliţiei cred că este în măsură săcrească gradul de securitate şi de siguranţă al cetăţenilor şi, din acest punctde vedere, încurajez, atunci când legea permite şi sunt îndepliniteîmprejurările prevăzute de lege, încurajezca poliţiştii să folosească tot ce au în dotare, inclusiv pistolul”,a spus Popa.

Ela declarat că poliţiştii au ca obiective ţintă până la unu la sută dintrecetăţenii ţării şi este păcat să sufere ceilalţi cetăţeni din cauza unuiprocent atât de scăzut din populaţie care dă Poliţiei de lucru. „Poliţiştii au prins curaj şi sefoloseşte (pistolul - n.r.) atunci când situaţia o impune. Decând sunt inspector general, nu am avut cazuri în care să se foloseascăarmanentul în afara regulilor stabilite prin lege”, a declarat el.

LiviuPopa a participat, ieri, la instalarea oficială în funcţie a noului inspector-şefal Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Bistriţa-Năsăud, comisarul-şefOvidiu Mureşan, şi a adjunctului acestuia, comisarul-şef Ciprian Buta, care aucâştigat de curând concursurile de ocupare a acestor posturi.

Controale contramuncii „la negru”

ŞefulPoliţiei Române a mai declarat că au început controalele pentru combatereamuncii la negru în baza unui program de acţiune semnat de reprezentanţi de la Ministerelede Interne, Muncii şi de Finanţe. "Există un plan de acţiune semnat deMinisterul de Interne, cel al Muncii, Ministerul Finanţelor, respectiv GardaFinanciară, prin care echipe comune formate din lucrători din cele treiinstituţii, ba chiar patru, fiindcă acolo unde se va impune va participa şiJandarmeria, vor face acţiuni pe zonele pretabile muncii la negru. Se vordezvolta şi informaţii. Vom avea date pe care să le valorificăm în acestsens", a spus Popa. "Este un plan de acţiune naţional şi asigur că sevor vedea în perioada următoare rezultate ale acestei acţiuni", a adăugat Popa.

Ministrulinterimar al muncii, Emil Boc, a declarat, vineri, că a aprobat planul deacţiune privind combaterea muncii la negru şi a anunţat că va evalua lunarşefii inspectoratelor de muncă, cărora le-a atras atenţia că trebuie să aibă unsingur stăpân, adică legea. Premierul Emil Boc, ministru interimar al muncii, aanunţat vineri, după o întâlnire cu şefii inspectoratelor teritoriale de muncă(ITM), că a aprobat planul de acţiune al Inspecţiei Muncii, Poliţiei, GărziiFinanciare şi Jandarmeriei privind combaterea muncii la negru, iar echipe mixtede control vor începe să facă verificări în toată ţara. Emil Boc a precizat că scopul acestor controale este săcrească numărul contractelor de muncă astfel încât statul să plătească maipuţin pentru asistenţa socială.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-06-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image