2017-01-19 15:26

EVENIMENT


Şeful Poliţiei Române: ''Sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi''

 |  16:57
Şeful Poliţiei Române: ''Sunt suficienţi poliţişti beţivi şi nenorociţi''

ŞefulPoliţiei Române, Liviu Popa, a declarat, vineri, la Cluj, că ar vrea să fiefăcute disponibilizări în Poliţia Română pentru că "sunt suficienţipoliţişti beţivi şi nenorociţi" şi ar trebui să plece cei care fac Poliţiade ruşine.

Popaa declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că momentul actual este extremde prielnic pentru modernizarea Poliţiei şi "asanarea mediuluipoliţienesc", transmite corespondentul Mediafax. "Este posibil să sefacă disponibilizări în Poliţie. Din punct de vedere personal, aş vrea să sefacă disponibilizări în Poliţia Română, pentru că este un moment extrem deprielnic de modernizare a Poliţiei şi de asanare a mediului poliţienesc. Avemsuficienţi poliţişti beţivi, nenorociţi. Până acum, pentru nemuncă, nici unulnu a fost dat afară. S-a spus cine nu munceşte nu greşeşte, cine nu greşeştemerită să fie promovat. Ar trebui să plece cei care fac Poliţia de ruşine. Avempeste 7.000 de poliţişti cercetaţi prealabil şi sancţionaţi disciplinar, dincare 2.000 sunt sancţionaţi de două ori de la apariţia statutului poliţistuluiîn 2002", a afirmat Liviu Popa.

Potrivitacestuia, în toate cazurile de abateri se va face o analiză absolut transparentăşi obiectivă, iar deciziile vor fi luate în comun de conducerileinspectoratelor.

Întrebatcâţi poliţişti ar trebui să aibă Poliţia Română, şeful IGPR a spus că Poliţiaar putea avea şi 500.000 de oameni, la pretenţiile care există, dar pot rămâneşi 55.000 din cei 55.500 câţi sunt în prezent, "dacă sunt buni"."În viziunea mea, pot fi şi 500.000 şi vă asigur că avem nevoie de 500.000de poliţişti. Poliţia trebuie să fie eficientă, să nu delapidăm banul public.Ăsta e rolul managerului Poliţiei. În 1990 aveam 5-10 calculatoare în Poliţie,acum avem zeci de mii, dar birocraţia a crescut exponenţial. Sunt extrem demulte cheltuieli pe care le facem fără nici o eficienţă. Cred că va trebui săintroducem principiile de privat în partea publică a activităţii noastre",a spus chestorul Popa.

LiviuPopa a precizat, pentru Mediafax, că nu s-a referit la poliţiştii români îngeneral, ci la acei angajaţi cu probleme, pentru că trebuie ca să îşi asume cinevafaptul că unii sunt "beţivi şi leneşi" iar cei care sunt poliţiştidoar cu numele nu au loc în Poliţie. "S-a pus problema dacă vor fi daţipoliţişti afară şi am zis «da». Avem probleme, trebuie să ne asumăm faptul căsunt poliţişti care sunt beţivi, care sunt leneşi şi care n-au loc înPoliţie", a spus şeful Poliţiei Române. El a precizat că momentul de faţăeste prielnic pentru "a asana" mediul poliţienesc, dând afară dininstituţie astfel de angajaţi, care "sunt poliţişti numai cu numele"."Poliţiştii cu probleme, din punctul meu de vedere, pot fi daţi afară înacest moment", a conchis Liviu Popa.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-08-05Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

ANDRADA
29 Ian 2011

Sant omorati batranii in casele lor atunci cand le vine pensia si smecherul asta de la pdl vede ..politisti betivi in loc sa mareasca numarul lor si sa- i echipeze cu armament si masini sa puna tiganii pe fuga; dar trebuie dati afara politistii ca sa nu mai ne apere nimeni si sa -i avem pe pdl si basescu in vecii vecilor!

Adauga un comentariu

Random image