2017-01-17 04:46

EVENIMENT


Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Vamală Cluj era anunţat de intermediar despre primirea „cartoanelor”. Vezi stenogramele

 |  10:39
Şeful Serviciului Inspecţie Fiscală de la Direcţia Vamală Cluj era anunţat de intermediar despre primirea „cartoanelor”. Vezi stenogramele

În propunera de arestareformulată de procurorii DNA împotriva şefului Serviciului Inspecţie Fiscală dela Direcţia Vamală Cluj, Florin Alain Modrea, se regăsesc transcrierileinterceptărilor convorbirilor telefonice ale omului de afaceri israelian cudenunţătorul Cătălin Alexandru şi cu Florin Alain Modrea.

ŞefulServiciului Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior din cadrul DirecţieiRegionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Cluj, , pentru 29 de zile, sub acuzaţia de luare de mită.

Reprezentanţii AutorităţiiNaţionale a Vămilor au declarat corespondentului MEDIAFAX că raportul deserviciu al lui Modrea este suspendat din momentul arestării sale preventive.

"Conform proceduriiprivind statutul funcţionarului public, raportul de serviciu se suspendă dedrept în momentul dispunerii arestării preventive. În cazul domnului AlainModrea, DNA trebuie să trimită o înştiinţare ANV şi astfel se face constatareasuspendării raportului de serviciu", a spus un reprezentant al ANV.

Alături de el, a fost arestatşi omul de afaceri israelian Moshe Zur, acuzat că a intermediat mita dată de unalt patron de firmă, Cătălin Alexandru, care s-a autodenunţat.

În propunerea de arestarepreventivă făcută de DNA se precizează că Moshe Zur a cerut 12.000 de euro dela administratorul societăţii Royal International Impex, Cătălin Alexandru,căruia i-ar fi dat de înţeles că are influenţă pe lângă şeful InspecţieiFiscale din cadrul Vămii Cluj, Alain Modrea.

Procurorii susţin că Modreaurma să-şi exercite influenţa asupra subordonaţilor săi, care trebuiau sămeargă în control la firma denunţătorului Cătălin Alexandru.

În propunerea de arestareformulată de procurorii DNA se regăseşte transcrierea unei discuţii între ceidoi oameni de afaceri, Mosche Zur şi Cătălin Alexandru, în care se stabileştecă trebuie dată suma 12.000 de euro pentru "rezolvarea" problemei.

Astfel, într-o convorbire din14 martie 2011, dintre Moshe Zur şi Cătălin Alexandru, se vorbeşte despre12.000 de euro care trebuiau să ajungă la Modrea.

Moshe Zur: Cătăline, ascultă-mă douăminute. Eu am vorbit ieri, m-am întâlnit cu cine trebuie să mă întâlnesc. Şimi-a spus că ei (controlul - n.r.) vin joi la tine. Starea ta nu e bună deloc.E sută la sută şi o să-ţi arate lucuri care o să fii şocat.

Cătălin Alexandru: Da nu o zis despre ce-i vorba?

Moshe Zur: Cui? Ba mi-o zis despre ce-ivorba, da acuma, cuvintele, cu cifrele, foarte complicat. Nu vrea să-ţi facărău deloc. Vrea să-ţi facă bine. Tu trebuie să te hotărăşti ce vrei să faci. Tufă ce crezi. Trebuie să existe şi o socoteală până miercuri dimineaţă, dacă nurezolvă...

Cătălin Alexandru: No hai să vedem cum sărezolvăm atunci. Deci mi-ai zis că trebuie să îi dau 12.000 de euro?

Moshe Zur: Adevărat. Da.

Cătălin Alexandru: Deci eu sunt sigur că serezolvă dacă dau ăia 12.000?

Moshe Zur: Da, se rezolvă. Nu că no, o săprimeşti ceva puţin. Nu că nu se rezolvă.

Cătălin Alexandru: Şi banii când trebuie daţi? Şicum se face?

Moshe Zur: Banii trebuie daţi miercuri şipui aici pe masă. Şi când ăia vin joi la tine, ei ştiu ce trebuie să facă. Încăo dată îţi spun bine şi bagă-ţi în cap asta, nu eşti copil. Nu poate să anulezetotul. Dacă trebuie să dai o sumă X, să plăteşti 10-15 la sută ce trebuie săplăteşti. Nu poţi scăpa fără nimica. Nu eşti curat. Să te gândeşti, sunt baniităi, tu trebuie să ştii ce trebuie să faci.

O altă interceptare, a uneiconvorbiri din 16 martie, arată că Modrea urma să meargă să ia"cartoanele", după care a fost ridicat de procurori cu 4.000 de euroîn buzunar:Moshe Zur: Vino că am primit cartoanele.

Alain Modrea: Io astăzi, nu ştiu când exact,da astăzi ajung la tine, ţi-am spus.

Moshe Zur: Obligatoriu.

Alain Modrea: Deci astăzi ajung la tine.

Moshe Zur: Că au ajuns cartoanele. Bine?

Alain Modrea: Am înţeles.

Moshe Zur: Hai.

Alain Modrea: Nu ştiu când. Te sun când plecdin Dej.

Conform ultimei declaraţii deavere a lui Modrea, din 22 octombrie 2010, acesta deţine un teren agricol de 40de ari, cumpărat în 1996 în localitatea Mănăstirea şi o casă de locuit din1974, moştenită, ambele pe numele soţiei sale, Elena. Modrea mai are unîmprumut contractat la BRD, în 1998, în valoare de 12.000 de euro, scadent în2018.

Potrivit declaraţiei, acestaare un venit anual provenit din salariu de aproximativ 60.800 de lei, ca şef deserviciu vamal.

În declaraţia de interese,Alain Modrea arată că este vicepreşedinte al Clubului Sportiv"Unirea" Dej şi membru în Sindicatul Naţional Vamal Unirea.

Şeful Serviciului InspecţieFiscală de la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale Cluj, Alain Florin Modrea, afost reţinut de procurorii DNA, fiind acuzat că luat mită 4.000 de euro de laadministratorul unei firme pentru a-i determina pe subordonaţii săi să dea oamendă mai mică în urma unui control.

În acest caz, procurorii l-au reţinutşi pe Mosche Zur, cetăţean israelian, administrator la societatea Laura ModelSRL, acesta fiind acuzat de trafic de influenţă şi dare de mită, se arătaîntr-un comunicat al DNA.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-08-23Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image