2017-01-16 22:05

EVENIMENT


Şeful SRI Alba, eliberat în dosarul DIICOT privind sprijinirea unor hoţi de utilaje din UE

 |  19:59
Şeful SRI Alba, eliberat în dosarul DIICOT privind sprijinirea unor hoţi de utilaje din UE

DirectorulDirecţiei Judeţene de Informaţii Alba, Ioan Târnu, şi subcomisarul de poliţiela Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia, Liviu Schiau,acuzaţi de procurorii DIICOT că ar fi favorizat o grupare de hoţi de utilajedin UE, vor fi cercetaţi în stare de libertate.

ÎnaltaCurte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a respins, luni, recursul procurorilorDIICOT Alba, împotriva deciziei, din 3 mai, a Curţii de Apel Alba, care adispus cercetarea în stare de libertate a celor doi.

Îndepoziţia sa, Ioan Târnu le-a arătat judecătorilor că îl cunoaşte de multăvreme pe Mircea Stanciu, unul dintre membrii grupării, dar că nu a oferit "niciodată","nimănui" detalii despre ancheta procurorilor sau sfaturi juridicetendenţioase. "Nucunosc şi nu am avut nici o tangenţă vizuală cu membrii grupului. Nu măconsider vinovat. Mă cunoaşteam din 1995 cu Mircea Stanciu, dar niciodată nui-am dat sfaturi, precum să se ascundă sau să fugă, ori să ascundă probe saualtele. Nu l-am îndemnat să se sustragă urmăririi penale. Nu am luat legăturacu nici un procuror după începerea urmăririi penale în cazul lui Stanciu",le-a explicat Târnu celor trei judecători.

Târnua afirmat că, totuşi, a vorbit pe marginea cazului lui Mircea Stanciu cu TraianBerbeceanu, şeful BCCO Alba, de patru ori, dar numai contextual, fără a facereferiri directe la dosarul de anchetă. "Am vorbit cu comisarul Berbeceanude patru ori în vederea convingerii lui Stanciu să recunoască fapta şi să aducădocumentaţia necesară soluţionării cazului. Eu l-am îndrumat pe Stanciu să deadeclaraţii la poliţie şi să depună documentele prin care el acţiona utilajulfurat", a mai arătat Târnu judecătorilor.

La rândul său, ofiţerul BCCO Liviu Schiau le-a arătatjudecătorilor că îl cunoaşte pe Mircea Stanciu din copilărie şi că era prietencu acesta.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-09-12Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image