2018-10-21 16:25


Seif al-Islam Gaddafi, arestat în sudul Libiei

 |  13:05
Seif al-Islam Gaddafi, arestat în sudul Libiei

Seif al-Islam, unul dintre fiii fostului lider libian Muammar Gaddafi, a fost capturat sâmbătă în sudul deşertic al Libiei pe când încerca să ajungă în Nigerul vecin, cu ajutorul a doi complici, a declarat într-o conferinţă de presă un comandant al miliţiei libiene, Bashir al-Tayeleb, informează Associated Press.

Potrivit Reuters, Saif al-Islam a fost reţinut în deşert împreună cu mai multe gărzi de corp şi transportat în oraşul Obari de foşti combatanţi rebeli care acţionează în oraşul muntos Zintan (vest). Printre cei reţinuţi nu se află reprezentanţi de seamă ai fostului regim. Saif al-Islam se află într-o stare bună de sănătate şi nu a fost rănit, potrivit ministrului justiţiei şi al drepturilor omului din Consiliul Naţional de Tranziţie (CNT), Mohammed al-Allagui, care a refuzat să ofere alte detalii, mai ales asupra circumstanţelor arestării.

O sursă a Consiliului thowar (revoluţionarilor) din Tripoli, grup de foşti combatanţi rebeli, a confirmat arestarea acestuia în apropierea oraşului Obari, o zonă deşertică aflată la mică distanţă de oraşul Sabha (la 400 km sud de Tripoli).

AFP transmite că încă de sâmbătă dimineaţa circulau numeroase zvonuri în capitala libiană cu privire la arestarea lui Seif al-Islam, preferatul lui Muammar Gaddafi şi considerat potenţialul succesor al acestuia. Muammar Gaddafi a fost ucis la scurt timp după capturarea sa de către liderii CNT, la 20 octombrie, la Sirta.

Curtea Penală Internaţională a emis la 27 iunie un mandat de arestare pe numele lui Seif al-Islam şi al tatălui său, suspectaţi de crime împotriva umanităţii comise în timpul reprimării revoltei din ţară. Fostul şef al serviciilor de contrainformaţii militare, Abdallah Al-Senoussi, care s-ar ascunde în Mali, este la rândul său vizat de un mandat de arestare al CPI.

Seif al-Islam era ultimul dintre fiii lui Gaddafi despre care nu se mai ştia nimic. Născut în 1972, Seif al-Islam este cel mai mare din cei şapte copii pe care i-au avut Muammar şi Safiya Gaddafi. (Agerpres)


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-30
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...