2018-12-12 08:00


Seismul din Turcia ne-ar putea afecta

 |  19:14
Seismul din Turcia ne-ar putea afecta

Un cutremur cu magnitudinea de 7,3 grade pe Richter s-a produs în estul Turciei, la o adâncime de 7,2 kilometri. Cel puţin şapte replici seismice s-au înregistrat în Van în prima oră de după cutremur. Magnitudinea replicilor au variat între 2,6 şi 5,8 grade.

Mai multe clădiri s-au prăbuşit în localitatea Van din estul Turciei, în urma seismului. Printre clădirile prăbuşite în urma seismului din Turcia figurează una cu şapte etaje, informează agenţia Anatolia, precizând că oamenii sunt prinşi sub dărâmături. Multe persoane au murit, a declarat primarul unui oraş din regiunea afectată, relatează televiziunea NTV. „Sunt foarte mulţi morţi. Mai multe clădiri s-au prăbuşit, distrugerea este mare”, a spus primarul din Ercis.

Cercetătorul ştiinţific Mircea Radulian, de la Institutul Naţional pentru Fizica Pământului, susţine că influenţele cutremurelor sunt lente în timp, dar că seismul din Turcia ne-ar putea afecta. În Vrancea a avut loc duminică un sesim mic, cu magnitudinea de 2,6. „Este un cutremur mare, care sare din obişnuinţele zonei. Într-un anumit mod, suntem afectaţi şi noi, pentru că zonele sunt legate, dar nu înseamnă că în Vrancea să fie acum un cutremur. Efectul este greu de prevăzut, poate să ducă la o creştere a tensiunii în zona noastră”, a declarat seismologul la Realitatea TV. El a fost contrazis, ulterior, de Gheorghe Mărmureanu, tot la Realitatea TV.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639262-12-15

TAGURI: sesim, Turcia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...