2017-01-23 14:56


Semnale de alarmă. Predoiu: Problema blocajului activităţii CSM este una delicată şi se află în gestiunea Senatului

 |  19:39
Semnale de alarmă. Predoiu: Problema blocajului activităţii CSM este una delicată şi se află în gestiunea Senatului
Ministrul justiţiei,Cătălin Predoiu, a declarat, ieri, că va analiza propunerea de a se interveni legislativ pentrumicşorarea cvorumului de prezenţă în plenul Consiliului Superior alMagistraturii (CSM), în încercarea deblocării activităţii instituţiei.

Cătălin Predoiu a precizat, la postul public de radio, că problema privindblocajul în activitatea CSM este ''delicată'', mai ales că trebuie reluate alegerile în cazul atrei membri din partea magistraţilor, dar şi numirea reprezentanţilorsocietăţii civile, care a rămas la nivelul Senatului. "Concret, cred căeste imperios necesar ca Senatul să procedeze la validarea mai departe amembrilor care trebuie să-şi ocupe locul în CSM, astfel încât să se poatădeclanşa alegeri pentru cele trei poziţii rămase libere. Este o chestiune careeste în gestiunea Senatului şi nu cred că pot eu să anticipez acest lucru. Delicatpentru că se reclamă, chiar şi astăzi am văzut, prin vocea preşedintelui CSM,imposibilitatea funcţionarii plenului şi se avansează chiar o soluţie de cătreCSM, în sensul intervenţiei legislative pentru ordonanţa de urgenţă care sămicşoreze cvorumul de prezenţă în plenul CSM," a afirmat Predoiu. El a susţinut că va analiza această propunere dinperspectiva prevederilor constituţionale, a menirii CSM, în ceea ce priveştemodul în care acest organism se compune şi în privinţa unor soluţii, eventualalternative, cum ar fi ''validarea supleantelor''.

Senatula amânat, ieri, validarea membrului CSM din partea societăţii civile, CorinaDumitrescu, pentru ziua de miercuri, acest subiect fiind scos de pe ordinea dezi a plenului de ieri. Săptămâna trecută, PDL a solicitat amânarea validăriimembrului CSM pentru ziua de luni, însă propunerea a fost respinsă, fiindsolicitate consultări între liderii de grup. Ulterior, şedinţa a fostsuspendată din cauza absenţei senatorilor democrat-liberali. Sursesocial-democrate au precizat că liderii PDL au solicitat în cadrul unorconsultări ca votul pentru membrii CSM din partea societăţii civile să fieacordat la "pachet" şi nu individual, în condiţiile în care suntalocate două posturi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-07-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image