2017-01-22 16:09

EVENIMENT


Senatorul PDL vrea SUP. Mircea Banias susţine că nu a intervenit pentru menţinerea în funcţie a directorului DSV Constanţa

 |  19:40
Senatorul PDL vrea SUP. Mircea Banias susţine că nu a intervenit pentru menţinerea în funcţie a directorului DSV Constanţa

Senatorul PDL Mircea Banias a declarat, ieri, la CurteaSupremă, unde a făcut plângere împotriva interdicţiei de a părăsi ţara, că estenevinovat şi că „ar fi firesc să se dea SUP (n.n. – scoatere de sub urmărireapenală)”. El a mai declarat că nu a intervenit pentru menţinerea în funcţie aunui fost director al Direcţiei Sanitar Veterinare (DSV) Constanţa, aşa cum reiesedin actele procurorilor anticorupţie. “Cred că ar fi firesc să se dea SUP,pentru că nu există faptele incriminate de Codul penal, eu nu le-am săvârşit”,a fost de părere Mircea Banias.

“Nu,n-am intervenit să-l ţin în funcţie pe directorul DSV. El era schimbat dinfuncţie. N-aveam cum să-l aduc înapoi. Eu am semnalat faptul că directorul pecare PDL l-a susţinut a fost schimbat şi am solicitat colegului meu laîntâlnirea coaliţiei să exprime faptul că nu am ştiut că urma să se întâmpleaşa ceva. A fost o măsură dispusă de cei care au competenţă în domeniu fără săne informeze şi pe noi”, a răspuns seantorul Banias unei întrebări ajurnaliştilor. Senatorul a mai arătat că schimbarea directorului despre carefac menţiuni procurorii anticorupţie “a dat senzaţia că doctorul care era acoloa fost schimbat din motive profesionale lucru care nu este adevărat”. “Estedoctor în medicină veterinară. Era protocolul pe care l-am semnat cu PSD şicare era în continuare valabil. Numirea a fost făcută conform Ordonanţei 105.Deci n-a fost nici o ilegalitate”, a precizat Banias.

Banias confirmădeclaraţiile lui Mironescu

Întrebatcine este fostul ministru la care se face referire în actele procurorilor şi cucare acesta ar fi discutat, Banias a arătat că acesta “este un fost ministru,un lider al PDL care nu era în Guvern” la data discuţiei. “Cei care au datpublicităţii aceste stenograme cunosc identitatea colegului şi ei trebuie săspună”, a adăugat senatorul Mircea Banias. “Vă asigur că acea persoană nu eraministru la data când am discutat, la 3 decembrie“, a mai spus el, adăugând cănu are nici un motiv să-şi dea demisia din Parlament. “Oamenii m-au trimis să-ireprezint, n-am de ce să-mi dau demisia. Vă spun n-am nici o legătură cu ceicare sunt cercetaţi în acest dosar”, a susţinut senatorul. El a confirmatparţial declaraţiile făcute în urmă cu o zi de Laurenţiu Mironescu, care asusţinut la Curtea Supremă că nu aveau o relaţie bună şi nu se salutau,menţionând că n-a mai vorbit la telefon din 2009 cu fostul secretar general înMAI, dar că nu erau certaţi, doar că nu s-au mai întâlnit. În dosarul privindimporturile nelegale din Portul Constanţa sunt cercetate de procuroriianticorupţie 30 de persoane, dintre care 28 au fost arestate, una a primitmandat de arestare în lipsă, iar senatorul PDL Mircea Marius Banias areinterdicţie de a părăsi ţara pentru 29 de zile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639249-07-31Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image