2018-12-12 00:31


Sergiu Andon a pierdut procesul cu ANI: a fost în stare de incompatibilitate

 |  14:49
Sergiu Andon a pierdut procesul cu ANI: a fost în stare de incompatibilitate

AgenţiaNaţională de Integritate (ANI) a câştigat faza de fond a procesului intentat dedeputatul conservator Sergiu Andon după ce l-a declarat incompatibil pe acestape motiv că, parlamentar fiind, a fost avocat într-un proces de corupţie, dardecizia nu este definitivă.

Curteade Apel Bucureşti a respins, joi, contestaţia formulată de Sergiu Andon faţă dehotărârea ANI prin care deputatul fusese declarat incompatibil.

În iunie 2009, sesizaţi de procurorii Direcţiei NaţionaleAnticorupţie (DNA), inspectorii de integritate au constatat că Sergiu Andon adevenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat,asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.

Încazul în care decizia ANI ar fi rămas definitivă, Andon risca să-şi piardălocul din Camera Deputaţilor.

Înreplică, Andon declara atunci, penntru Mediafax, că ANI "se acoperă deridicol" atunci când menţionează posibilitatea eliberării sale din funcţiade deputat.

Procesul în care Andon contestă decizia ANI a început în iunie2009 şi a fost suspendat din februarie 2010 şi până în iannuarie 2011, în urmaunei excepţii de neconstituţionalitate formulată de parlamentarul conservator.

Decizia de joi, favorabilă ANI, poate fi contestată deavocatul şi parlamentarul Andon.

Conform legii, cei declaraţi în incompatibilitate trebuie sărenunţe la funcţia pe care o ocupă şi nu mai pot fi aleşi sau numiţi într-ofuncţie publică timp de trei ani.

Andon: Fac recurs pentru o hotărâre CEJ privindneconcordanţa dintre legislaţia română şi cea a UE

Deputatul PC Sergiu Andon a declarat, joi, că va face recurs ladecizia Curţii de Apel pentru a obţine o hotărâre preliminară de la CurteaEuropeană de Justiţie pentru neconcordanţa dintre legislaţia română şi ceaeuropeană. "Oasemnea decizie a Curţii de Apel a fost avută în vedere. Voi face recurs ca pasobligatoriu pentru ţinta obţinerii unei hotărâri preliminarii de la CurteaEuropeană de Justiţie de la Strasbourg (Curtea de Justiţie a Uniunii Europeneîşi are sediul la Luxembourg, n.r.), pentru neconcordanţa între legislaţianoastră şi legislaţia europeană", a declarat, joi, pentru Mediafax,deputatul Sergiu Andon.

El a spus că decizia Curţii de Apel nu are nici un efectşi că nu are de gând să renunţe nici la funcţia de parlamentar, nici lacalitatea de avocat.

"Hotărâreanu are nici un efect. Calitatea de parlamentar nu o pune nimeni în discuţie,iar calitatea de avocat nu o să las eu să o pună în discuţie. Nu am de gândnici să mă las de Parlament, nici de avocatură", a adăugat Andon.

Ela adăugat că este "interesant" faptul că un judecător care a judecatacest caz în prima parte, "cunoscut ca fiind răbdător, conştiincios",şi-a dat demisia din magistratură chiar în preajma soluţionării cazului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-09-08
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...