2017-01-25 03:26


Severin, fluierat de colegi în Parlamentul European. Va sta în spatele sălii de plen, între Becali şi Vadim Tudor VEZI IMAGINI

 |  14:53
Severin, fluierat de colegi în Parlamentul European. Va sta în spatele sălii de plen, între Becali şi Vadim Tudor  VEZI IMAGINI

Mai mulţieuroparlamentari au fluierat, miercuri, în plenul PE, în semn de protest faţăde refuzul lui Adrian Severin de a demisiona, acesta din urmă luând loc şiasistând la şedinţă de pe ultimul rând din sală.

Odatăcu excluderea din grupul S&D, Severin şi-a pierdut locul pe care îl ocupaîn spaţiul rezervat acestuia şi a primit fotoliul cu numărul 778. Aflat înpartea din spate a sălii, destinată europarlamentarilor neafiliaţi, fotoliul pecare va sta Adrian Severin se află între cel al lui George Becali (777) şi celal lui Corneliu Vadim Tudor (779). În total, în PE sunt 856 de fotoliinumerotate.

Severin şi-a pierdut -cel puţin temporar- şi biroul pe care îl ocupa în Parlamentul European. Acestaa fost sigilat şi se află sub pază permanentă, conform unor surse din ParlamentulEuropean.

Scandalul generat deinformaţiile publicate de Sunday Times au fost subiectul unei declaraţii,miercuri după-amiază, la începerea sesiunii plenare a PE. Preşedintele JerzyBuzek a făcut o declaraţie pe această temă iar mai mulţi europarlamentari aufluierat în semn de protest faţă de refuzul lui Adrian Severin de a demisiona.

"Au fost dinpăcate şi fluierături în momentul în care preşedintele (preşedintele PE - n.r.)s-a referit la cel de-al treilea europarlamentar care a refuzat să demisioneze.Astfel de gesturi sunt frecvente atunci când europarlamentarii doresc săprotesteze faţă de o anumită situaţie", a declarat, joi, pentru MEDIAFAX,Cătălin Ivan, şeful Delegaţiei PSD din PE.

Ivan a mai spus căexcluderea lui Severin este clară, fiind aprobată în unanimitate de toţimembrii S&D.

Informaţia desprefluierăturile la adresa lui Severin a fost confirmată şi de europarlamentarulPDL Marian-Jean Marinescu, acesta declarând pentru MEDIAFAX că a auzit sunetelevenind dinspre grupul socialiştilor şi democraţilor din PE.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-10-20Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image