2017-01-19 15:04

EVENIMENT


Severin Tcaciuc este liber. Omul de afaceri care a scăpat în 2002 de sub nasul „mascaţilor” a fost eliberat condiţionat după un an şi jumătate de detenţie

 |  19:26
Severin Tcaciuc este liber. Omul de afaceri care a scăpat în 2002 de sub nasul „mascaţilor” a fost eliberat condiţionat după un an şi jumătate de detenţie

Omulde afaceri Severin Tcaciuc a ieşit din închisoare, executând doar un an şijumătate de detenţie, după ce Tribunalul Botoşani a admis cererea de eliberarecondiţionată făcută de avocaţi.

SeverinTcaciuc a părăsit, ieri, Penitenciarul Botoşani şi aplecat spre Suceavala volanul unui BMW X5, adus de fiul său. La ieşirea pe poarta peniteniarului,Tcaciuc a declarat: „Nu-i doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu. Zeceani de luptă şi abia acum am câştigat după ce am fost rănit. Voi continuaafacerile şi voi da şi interviuri".

Cerereade eliberare condiţionată a fost admisă, ieri, de judecătorii Tribunalului Botoşani,care a judecat recursul formulat de avocaţii lui Severin Tcaciuc împotrivadeciziei din luna ianuarie a Judecătoriei Botoşani, care a refuzat eliberareaafaceristului. Totodată, avocatul omului de afaceri a formulat o plângere laCSM împotriva judecătorului care a respins iniţial cererea de eliberarecondiţionată, stabilind următorul termen în luna iunie. „Un judecător înţelept,o decizie corectă. Ne aşteptam să se ia această decizie şi tatăl meu să fie eliberat.Vom pleca la Viena unde este toată familia, după care vom reveni cu toţii înţară şi ne vom continua afacerile", a declarat Cristian Tcaciuc, fiulafaceristului. Omul de afaceri a rămas peste noapte la Suceava, iar astăzi vapleca spre Viena pentru a-şi vedea familia.

Trei cereri deextrădare pentru aducerea din Austria

Tcaciuceste încarcerat din august 2009, după ce a fost extrădat din Austria, şi a maistat şapte luni în arestul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava. El aispăşit două treimi din pedeapsa de doi ani şi şase luni primită pentruevaziune fiscală, fals, uz de fals şi înşelăciune.

Tcaciuca intrat în atenţia autorităţilor după ce comisarii Gărzii Financiare Suceavaau constatat că firmele omului de afaceri sucevean au produs statului, în anii2000-2001, un prejudiciu de peste 4 milioane de lei. În urma cercetăriiactivităţii firmei de transport a acestuia au fost descoperite peste 40 deinfracţiuni. Pentru prinderea lui, Româniaa formulat trei cereri de extrădare,deoarece Tcaciuc a fugit din ţară în 2003 în Austria.

Ela fost adus în România pe 21 august, la ora 22.00, cu o cursă de Viena. De laaeroport, el a fost transportat la Secţia de Cercetări Penale, iar apoi înarestul Poliţiei Suceava. Severin Tcaciuc a fost arestat la începutul luniiaugust în Austria.

Scandalul protectorilordin poliţia suceveană

Afaceristul,acuzat în mai multe dosare penale de evaziune fiscală, fals şi uz de fals, apărăsit ţara în 2002, se pare, cu complicitatea unor poliţişti, declanşând unscandal ce s-a terminat cu destituirea unor şefi ai poliţiei sucevene.Procurorii au constatat că la mai multe firme administrate de Tcaciuc au fostînregistrate, în perioada 1996-2002, numeroase infracţiuni care au prejudiciatstatul cu aproximativ 50 miliarde de lei vechi. Omul de afaceri a fostcondamnat la şase ani de detenţie pentru insultă, furt şi agresarea unuipoliţist în exerciţiul funcţiunii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-02-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

OBSERV
08 Feb 2011

Totusi, can a plecat din tara , in 2002 sau 2003?
OBSERV
08 Feb 2011

scuzati, - cand

Adauga un comentariu

Random image