2017-01-24 08:59


SGG plătește firma unor inspectori fiscali

 |  21:00
SGG plătește firma unor inspectori fiscali

Firma unui fost inspector din cadrul Ministerului Finanțelor face afaceri cu statul de cel puțin doi ani. SOCECC SRL (Societatea de Contabilitate, Expertiză și Consultanță Contabilă) a încheiat de curând un contract cu Secretariatul General al Guvernului.

Acesta prevede servicii de audit extern aferente proiectului “Măsurarea costurilor administrative și identificarea sarcinilor administrative aferente legislației în domeniile reglementate de Ministerul Economiei, Comerțului și Mediului de Afaceri, Ministerul Comunicațiilor și Societății Informaționale,Ministerul Administrației și Internelor, Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului”. Firma SOCECC a fost singurul ofertant al licitațiilor încheiate pe 4 noiembrie. Cei 50.000 de lei încasați pe contract provin din fonduri comunitare, mai exact de la ”bugetul de stat și finantare europeană PODCA”. Societatea este deținută, pe lângă alte două, de fostul inspector Eugen Zegrea și de cei doi fii ai săi, Laurențiu și Emanuel. Soția acestuia din urmă, Mihaela Zegrea, este inspector la Direcția Generală Administrare Mari Contribuabili din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, aflată în subordinea Ministerului Finanțelor.

SOCECC nu este la prima afacere cu statul. Printre cele nouă contracte semnate, în ultimii doi ani, cu diverse instituții din administrația publică locală și centrală, se află și cel încheiat cu Ministerul Sănătății Publice, în urmă cu două luni, privind un audit financiar, în valoare de 126.000 lei. De asemenea, anul trecut, la începutul lunii iulie, SOCECC a primit de la Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului 70.000 de lei pentru „servicii de audit în cadrul contractului de grant 2009/213-363-2009-213-393 Establishment of the Joint Technical Secretariat for the ENPI CBC Black Sea Programme 2007-2013”.

Firma de consultanţă financiar-contabilă a mai avut contracte și cu Hidroelectrica, Metrorex sau Consiliul Judeţean Suceava. Eugen Zegrea a fost inspector în cadrul Ministerului Finanţelor Publice, la Direcţia Generală a Controlului Financiar de Stat, chiar și în timpul mandatului deținut de democrat-liberalul Gheorghe Pogea.

ANI declanșează ancheta față de șefa SGG

Agenţia Naţională de Integritate a declanşat procedura premergătoare anchetei în cazul conflictului de interese în care s-ar afla secretarul general al Guvernului, Daniela Andreescu, urmând ca oficialul să fie citat la Agenţie.

Potrivit unor surse, secretarul general al Guvernului încă nu a fost citat la ANI în cazul conflictului de interese, însă inspectorii de integritate au declanşat procedura de verificare a lui Andreescu.

Potrivit unor informații apărute în presă, soţul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu, ar fi închiriat un spaţiu al RA-APPS, regie aflată în subordinea soţiei sale, iar alţi membri ai familiei ar avea de asemenea diverse beneficii în relaţia cu RA-APPS, ceea ce ar constitui un conflict de interese. Andreescu a precizat însă că, potrivit Codului familiei, soţul nu este rudă, iar copiii din altă căsătorie ai soţului nu îi sunt rude, ci afini.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda a comentat, pe blog, că "decenţa cere înlocuirea Danielei Andreescu de urgenţă".


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-26

Mai multe imagini:
SGG plătește firma unor inspectori fiscali
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image