2018-12-12 16:54


Şi-a măcelărit familia dând vina pe fiica sa. Un fost ofiţer de poliţie şi-a împuşcat mortal fosta soţie, a rănit-o grav pe fiica sa şi apoi s-a împuşcat şi el

 |  18:45
Şi-a măcelărit familia dând vina pe fiica sa. Un fost ofiţer de poliţie şi-a împuşcat mortal fosta soţie, a rănit-o grav pe fiica sa şi apoi s-a împuşcat şi el

Un fost poliţist, şef alcompartimentului Arme, Muniţii şi Explozivi din cadrul IPJ Dolj, şi-a împuşcatmortal fosta soţia, a rănit-o grav pe fiica sa şi apoi s-a împuşcat. În urmaleziunilor suferite, ofiţerul a murit. Fiica sa a fost salvată de medici, însăpronosticul este în continuare rezervat. La locul crimei, anchetatorii au găsito scrisoare prin care îşi explica gestul şi un testament. În urmă cu două luni,instanţa pronunţase divorţul celor doi.

Focuri de armă au răsunat ieri-dimineaţăîntr-un cartier rezidenţial din Craiova în locuinţa unui fost poliţist. Câtevapersoane care au fost martore la incident spun că în jurul orei 7.30, o tânărăa ieşit din casa familiei Gruia strigând pe stradă că „tata m-a împuşcat pemine şi pe mama”, după care s-a prăbuşit. În acel moment, spunaceiaşi martori, în casă s-au mai auzit focuri de armă fără a putea precizacâte. Unul dintre martori a sunat la ora 7.33 la dispeceratul 112. În scurttimp, la faţa locului a ajuns un echipaj SMURD, care a preluat de la domiciliulfostului poliţist Nelu Gruia două victime. Pe fiica acestuia, Ruxandra Gruia, în vârstă de24 de ani, şi pe fostul poliţist, în vârstă de 55 de ani. Ceidoi au ajuns la Spitalul Judeţean Craiova direct pe masa de operaţie. Fostulofiţer a suferit în cursul intervenţiei chirugicale un stop cardio-respirator.Manevrele de resuscitare au rămas fără rezultat, fiind declarat decesul. El avea treiplăgi împuşcate în zona plămânilor, potrivit Cristinei Germăneanu, de laSpitalul Judeţean de Urgenţă din Craiova. În schimb, fiica sa afost salvată de medicii craioveni, însă pronosticul este în continuare rezervat.Tânăra avea două plăgi produse prin împuşcare în plămânul stâng, atât în lobulinferior, cât şi în cel superior.

Scrisoare de adio şi testament

În timp ce medicii seluptau pentru vieţile celor doi, la domiciliul fostului poliţist a ajuns grupaoperativă formată din specialişti criminalişti şi ofiţeri ai serviciuluiomoruri din cadrul IPJ Dolj, un procuror criminalist din cadrul Parchetului depe lângă Tribunalul Dolj şi un medic legist. În urma cercetării la faţa loculuis-a stabilit că fostul ofiţer a împuşcat două persoane (pe fosta soţie şi pe fiicasa) după care s-a împuşcat şi el. Focurile de armă au fost executate cu unpistol marca Glock de calibru 9 milimetri deţinut legal. În urma expertizeibalistice, anchetatorii vor stabili care a fost prima persoană împuşcată. Potrivitprimelor informaţii, Gruia ar fi tras întâi în soţia sa, iar ulterior în fiică,după care s-a împuşcat el.

Potrivit procurorului de caz FlorinGrecu, în livingul casei au fost găsite, pe masă, o scrisoare şi un plic,adresate unor cunoscuţi de-ai bărbatului din judeţul Alba, o femeie pe numeMariana şi un bărbat "părintele Liviu", pe care îi ruga să aibă grijăde fiul său, Andrei, care este bolnav (n.red. - este surdomut), şi le enumerabunurile pe care le deţine şi pe care doreşte să le lase fiului său.

În scrisoare, Nelu Gruia se declară unfamilist convins şi spune că şi-a dorit foarte mult ca această familie să fieunită, afirmând că principala vinovată de divorţul său este fiica sa, Ruxandra,care ar fi insistat ca mama sa să divorţeze. De asemenea, bărbatul invocă înscrisoare neînţelegerile şi starea tensionată care existau în familie de maimult timp. În încheierea scrisorii, bărbatul le urează sănătate adresanţilor şiîi roagă să-i respecte dorinţa cu privire la fiu, să aibă grijă de el.Scrisoarea era pe o coală A4 împăturită, scrisă pe ambele părţi.

Divorţaţide două luni

Fosta soţie a lui Nelu Gruia, AngelaCarmen, era profesoară de limba română la Liceul teoretic „Traian Vuia“ dinCraiova. Fiica, Ruxandra, a studiat în străinătate, în Elveţia. În ultimii ani,familia făcuse mai multe călătorii în străinătate, în special în Franţa, undecăuta un tratament pentru băiatul bolnav. Fiul, Andrei, are 22 de ani şi estesurdomut. El nu a fost încă audiat de anchetatori, fiind nevoie de un interpretpentru a putea comunica.

În casa familiei Gruia au fost găsitemai multe cartuşe, unele trase, dar şi unele nefolosite. Procurorul FlorinGrecu a mai spus că au fost prelevate probe de pe pistol, pentru stabilireaADN-ului, iar scrisoarea găsită urmează să fie expertizată, pentru a se stabilicu certitudine dacă a fost scrisă de Nelu Gruia. Anchetatorul a mai precizat căfosta soţie a lui Nelu Gruia avea două plăgi împuşcate la nivelul toracelui.

Fostul şef al Serviciului Arme de laIPJ Dolj Nelu Gruia şi soţia sa au divorţat în luna februarie, la cerereasoţiei. El ieşise la pensie în luna ianuarie 2009, iar acum conducea AsociaţiaJudeţeană de Vânătoare şi Pescuit Sportiv (AJVPS) Dolj.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-08-16

Mai multe imagini:
Şi-a măcelărit familia dând vina pe fiica sa. Un fost ofiţer de poliţie şi-a împuşcat mortal fosta soţie, a rănit-o grav pe fiica sa şi apoi s-a împuşcat şi el
zoom
Şi-a măcelărit familia dând vina pe fiica sa. Un fost ofiţer de poliţie şi-a împuşcat mortal fosta soţie, a rănit-o grav pe fiica sa şi apoi s-a împuşcat şi el
zoom
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...