2019-04-19 19:48


SIE: Misiuni diplomatice ale României, atacate cibernetic

 |  09:04
SIE: Misiuni diplomatice ale României, atacate cibernetic

Serviciul de Informații Externe (SIE) a precizat că misiuni diplomatice ale României au fost atacate cibernetic, pe parcursul ultimilor ani, dar nu au existat situații de extragere a informațiilor clasificate.

"Pe parcursul ultimilor ani, specialistii SIE au identificat o serie de 'documente' suspecte primite prin Internet pe adrese de mail ale unor reprezentante diplomatice ale Romaniei. In conformitate cu procedurile, fisierele infectate au fost blocate si inlaturate prin folosirea solutiilor de securitate informatica, printre care si cele produse de Bitdefender.

Mentionam ca s-a asigurat protectia sistemelor informatice de comunicatii in obiectivele asigurate, neexistand situatii de extragere de informatii clasificate", a explicat SIE, la solicitarea Mediafax.

De asemenea, SIE a afirmat ca a analizat fisierele, unele cu Bitdefender - cu care a cooperat in acest caz - pentru a stabili felul in care functioneaza programele folosite de atacatori, iar in urma analizei au fost indentificate vulnerabilitatile.

"Amenintarea cibernetica este dinamica, modalitatile de atac fiind intr-o permanenta evolutie (...). Avand in vedere aceasta realitate, minimizarea pericolului se poate realiza, pe de o parte, prin constientizarea utilizatorilor si aplicarea stricta a procedurilor de securitate si, pe de alta parte, prin actiuni de cooperare de genul celei de mai sus, care au ca rezultat upgradarea solutiilor de securitate informatica si, pe cale de consecinta, o mai buna protectie a sistemelor informatice", potrivit sursei citate.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-01

TAGURI: sie, atac cibernetic, informatii, misiuni diplomatice
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


STARBAG