2017-01-17 23:46

EVENIMENT


Sile Cămătaru este liber

 |  21:00
Sile Cămătaru este liber

Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, va fi liberat condiţionat, în urma deciziei definitive, de ieri, a magistraţilor Tribunalului Bucureşti. Aceştia au admis, astfel, recursul interlopului împotriva hotărârii anterioare a Judecătoriei Sectorului 4, care îi respinsese, în noiembrie, solicitarea de a fi eliberat.

Sile Cămătaru a formulat cerere de eliberare condiţionată pentru pedeapsa de 13 ani de închisoare la care a fost condamnat definitiv în 2008, pedeapsă pe care o execută în Penitenciarul Jilava. Comisia de eliberare condiţionată de la penitenciar a dat un aviz favorabil pentru solicitarea lui Balint, care, potrivit legii, are un caracter consultativ, nefiind obligatoriu pentru instanţa de judecată.

În faţa instanţei, avocatul lui Balint a cerut admiterea cererii, având în vedere că acesta a dovedit stăruinţă în muncă, a avut un comportament corespunzător în timpul executării pedepsei, iar la dosar au fost depuse dovezi care arată că se poate integra în societate în cazul în care se dispune eliberarea sa din penitenciar. Pe de altă parte, reprezentantul Parchetului a cerut respingerea cererii.

Judecătoria Sectorului 4 a hotărât, pe 24 noiembrie, să respingă cererea de eliberare condiţionată formulată de Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, însă decizia nu a fost definitivă şi a fost atacată cu recurs la Tribunalul Bucureşti. Instanţa a mai decis, atunci, ca următorul termen la care Vasile Balint să poată cere din nou eliberarea din penitenciar înainte de ispăşirea întregii pedepese de 13 ani la care a fost condamnat, să fie în 23 aprilie 2012.

Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, fratele lui Vasile Balint, a fost de asemenea eliberat condiţionat din Penitenciarul Jilava, la 9 iunie 2010.

Pe de altă parte, fraţii Balint mai au pe rol un dosar penal, în care sunt condamnaţi la 13 ani de închisoare - Vasile - şi 6 ani - Ion, însă decizia nu este una definitivă, instanţa supremă urmând să reia dezbaterile în luna ianuarie 2012.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-03-01

TAGURI: sile camataru, liber conditionatComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

RAFAEL
20 Dec 2011

Inapoi dupa gratii ca cio roii -borfasi. Iar avocat ilor lor, va recomand alt i clienti care au nevoie de dreptate.

Adauga un comentariu

Random image